15.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alapkamatBelföldHiteljegybankkamatkölcsönmagyar nemzeti bankMAGYARORSZÁGmnb

Tovább drágulhatnak a hitelek

Holnap kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank, és elemzők szinte egyöntetűen azt várják, hogy folytatódik a júniusban beindult kamatemelés, derül ki a Portfolio.hu cikkéből.

A felpörgő, Európa-bajnok infláció miatt júniusban és júliusban is 0,3 százalékponttal emelte az alapkamatot az MNB legfőbb döntéshozó szerve, a monetáris tanács, és elemzők nagy többsége szerint ez lesz most augusztusban is, így másfél százalékkal zárulhat a nyár. A kamatemelés szinte azonnal átgyűrűzik a kereskedelmi bankok hiteleinek kamatába, vagyis akár már ezen e héten drágábban kínálják a kölcsönöket a hitelintézetek. A meglevő lakáshiteleknél a kamatfordulókor lesz érezhető a jegybanki alapkamat növelési ciklusa.

A nagy kérdés inkább az, hogy szeptembertől mi lesz. A befektetők zöme arra számít, hogy valamelyest lassít a kamatemelési tempón az MNB, esetleg kivár, de év végére így is 2 százalék körülire fog emelkedni a júniusi kamatemelés előtt 0,6 százalékos alapkamat. Főként azért folytatódhat a szigorítás, mert év végére a drágulási ütem újabb megugrására számítanak a közgazdászok.

The post Tovább drágulhatnak a hitelek first appeared on 24.hu.

Related posts

Országosan lassult, a fővárosban gyorsult a bérleti díjak emelkedése októberben

MOCOHU

Napsütéses szombat vár ránk

MOCOHU

Meghalt Venczel Vera, az Egri csillagok Vicuskája

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This