8.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afganisztánMAGYARORSZÁGmenekültekNagyvilágrecep tayyip erdogantörökország

Erdogan nem engedi be Törökországba az uniós államok afgán segítőit

Törökország nem fogadja be az európai uniós tagállamok afgán segítőit, akik a tálibok megtorlásától tartva menekültek el hazájukból – jelentette ki vasárnap Recep Tayyip Erdogan török államfő a Charles Michellel, az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnökével folytatott telefonbeszélgetésében.

Kaptunk egy megkeresést, hogy fogadjuk be egy afganisztáni uniós misszió helyi munkatársait

– ismertette hivatala a török elnök szavait. Erdogan hangsúlyozta, az EU nem várhatja el Törökországtól, hogy átvállalja mások felelősségét.

Az MTI szerint a török elnök élesen bírálta azt, hogy az EU-tagországok a nekik dolgozó és most bajba került emberek mindössze kis csoportja előtt nyitották meg kapuikat. Emlékeztetett, hazája már nagyjából ötmillió menekültet fogadott be, és ezért nem tud további terheket vállalni. Hasonlóan nyilatkozott a török elnök az Angela Merkel német kancellárral folytatott szombati telefonbeszélgetése során.

Michel a telefonbeszélgetést követően Twitter-oldalán mindössze annyit írt, hogy megvitatta Erdogannal az afganisztáni helyzetet. Úgy fogalmazott, hogy az ottani válság közös kihívásként jelentkezik az Európai Unió és Törökország számára.

The post Erdogan nem engedi be Törökországba az uniós államok afgán segítőit first appeared on 24.hu.

Related posts

Meghalt Phil Spector, koronavírusos lehetett

MO.CO.HU

„Sok cuccot nem kell vinnünk” – mondta Szijjártó, mégis három gép repült Mongóliába

MO.CO.HU

Megvan, ki kapta az idei Nobel-békedíjat

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This