11.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afganisztánMAGYARORSZÁGNagyvilágwizzair

A WizzAir utasszállítója érkezik Budapestre Afganisztán szomszédságából

Röviddel azután, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap délután tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a vasárnap az esti órákban, várhatóan éjfél körül érkezik Afganisztánból Budapestre a mentőakcióban résztvevő első magyar repülőgép, felszállt Bukharából a WizzAir egyik utasszállítója.

Az WizzAir Airbus A321-es gépe 3200 kilométeres repülés után várhatóan 23 óra körül landol a Liszt Ferenc Repülőtéren.

A 24.hu csütörtökön írta meg, hogy a HM két csapatszállító gépe is Bukharába, az Afganisztánnal szomszédos Üzbegisztán határközeli városába repült.

Magyar Levente a magyar HM gépek szerepéről az MTI tudósítása szerint azt mondta, amerikaiak tucatjait menekítik ki Afganisztánból „azzal a jelentős légi kapacitással, amelyet a Magyar Honvédség ebben a mentőakcióban rendelkezésre bocsátott”.  A honvédség két Airbus A319-es csapatszállító repülőgépe összesen 280 fő befogadására alkalmasak.  A jelek szerint a két honvédségi gép továbbra is a térségben marad.

Magyar Levente szerint a Budapestre érkező utasok nagy része afgán, jelentős részük pedig magyar és amerikai állampolgár.

A 24.hu megkereste a külügyminisztériumot, hogy valóban a WizzAir gépe hozza-e a kimentett embereket, illetve azt is kérdeztük, hogy az utasok között hány afgán állampolgár érkezik Budapestre.

The post A WizzAir utasszállítója érkezik Budapestre Afganisztán szomszédságából first appeared on 24.hu.

Related posts

Miskolcon tartanák meg a megszűnő POSZT-ot

MOCOHU

Hónapok óta nincs meg két gyermekotthonból eltűnt miskolci kamasz

MOCOHU

Kézilabda-vb: Magyarország-Brazília (élő)

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This