13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
augusztus 20Belfölddobrev klárahuxitjakab péterkarácsony gergelyMAGYARORSZÁG

Karácsony Gergely, Jakab Péter: új államalapításra van szükség

Szent István napján tegyük világossá: Magyarországnak Európában a helye, Magyarország Európában is fog maradni, írta Karácsony Gergely közösségi oldalán. Úgy fogalmazott: egy éve ilyenkor kezdtük feldolgozni a mögöttünk hagyott hónapok szorongását, nehézségeit, fájdalmát, és azt hittük, hamarosan túl leszünk a nehezén, életünk visszatér megszokott kerékvágásba.

Akkor még nem tudtuk, hogy a korábbinál is nehezebb időszak vár ránk. Szeretteink elvesztése, a százezrek életét megváltoztató gazdasági válság és a fejünk fölött egyre csak gyűlő, embertelenséggel és megosztottsággal telített felhők elhozták az igényt a változásra. Szent István öröksége lehetővé tette, hogy most magyarul mondhatjuk ki, ami a szívünket nyomja. Hogy új államalapításra, az állam újraalapítására van szükség.

Karácsony Gergely hangsúlyozta: az állam működésének célja és értelme nem lehet más, mint egy emberségesebb és méltányosabb ország megteremtése. Az erőszakos kevesek uralma kettészakította az országot, noha az állam nem épülhet gyűlöletre, megbélyegzésre, polgárháborús retorikára, csak együttműködésre és együttérzésre. A miniszterelnök-jelölt hozzátette: most az

állam megoldások helyett bűnbakokat gyárt és mindig uszít valaki ellen. Hergeli az ország egyik felét a másikkal szemben. Ahol az állami politika másból sem áll, csak bűnbakképzésből, ott előbb-utóbb mindenki sorra kerül: a menekültek, a romák, a hajléktalanok, a biciklisták, a civilek, az egyetemisták, a melegek és a norvégok után egyszer majd te is. A mai mérgező állam helyébe kell az új államalapítás, amely megadja minden polgárának a jogbiztonságot, a közbiztonságot és az emberhez méltó élet lehetőségét is.

Felidézte, hogy amit harminc éve magától értetődőnek tartunk és ünneplünk augusztus 20-án, az európai Magyarországot, az most veszélybe került.

Megszületett az otromba műszó, a Huxit, amit kicsinyes hatalmi szándék és mohó gazdasági érdek táplál. »Van élet Európán kívül« – halljuk mostanában újra meg újra. Csakhogy az egy szegényebb, kilátástalanabb, kiszolgáltatottabb élet. Olyan élet, amelyet senki nem kívánhat a gyerekeinek.

Karácsony Gergely szerint nem az országnak kell távoznia az EU-ból, hanem az országot Európából kivezetni akaróknak a hatalomból. Egy emberséges, igazságos és demokratikus országhoz el kell távolítani minden akadályt, ami az emberség, az igazságosság és a demokrácia útjában áll.

Hogy Magyarország is fellélegezzen, megnyugodjon és mindannyiunk közös otthona legyen. Boldog születésnapot, Magyarország!

Jakab Péter: Boldog újjászületést, Magyarország!

Ha Szent István kikerülne a Fidesz óriásplakátjaira, vajon milyen hangulatjelet tenne mellé a kormány? Merthogy a Fidesz megtagadott mindent, amit István képviselt.

Erről beszélt a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje Facebookon megosztott beszédében. Jakab Péter szintén azt mondta,  össszefogásra, új államalapításra van szükség.

A Jobbik elnöke szerint az ellenzék összefogásával megszületett az új nemzeti egység.

Konzervatívak és liberálisok, jobboldaliak és baloldaliak, vidékiek és fővárosiak együtt küzdünk azért, hogy ez az ország a szegénység és a félelem útjáról végre rátaláljon a szabadság és a jólét útjára.

Orbán Viktorra utalva úgy fogalmazott, a Budai vár mai ura megtagadta mindazt, amit Szent István képviselt, hiszen a király ezer éve a Nyugatot és Európát választotta, államot alapított, nem alapítványokat, egyházat szervezett, nem maffiát.  A Jobbik elnöke azt ígérte, kormányra kerülve Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez, és új korrupcióellenes hivatalt hoznak létre.

Bűn többé nem maradhat büntetlenül, 2022-től ez az új nemzeti minimum

– közölte Jakab Péter.

Dobrev Klára: Orbán vagy Európa?

A Demokratikus Koalíció miniszterlenök-jelöltje Facebook-oldalán azt írta, augusztus 20-án a legnagyobb magyar államférfira emlékezünk. Szent István világosan tudta, hogy a nemzet sikerének záloga, ha Nyugathoz tartozik.

Dobrev Klára úgy vélte, ezekben a napokban nem könnyű ünnepelni, mert

Magyarország vezetői Szent István intelmeivel szemben vezetik az országot. A kormánypárt szócsövei naponként eresztik a levegőbe bűnös és ostoba gondolataikat arról, hogy Magyarország lépjen ki az Európai Unióból.

Szent István keményen, néha véres eszközökkel győzte le azokat,

akik vele szemben a magyarság veszte mellett politizáltak. A mai utódoknak elegendő, ha a szavazófülkében védik meg

az ország jövőjét, uniós tagságát.

A tét nagyobb, mint bármikor az elmúlt évtizedben. Orbánt követjük-e a senkiföldjére, vagy Szent Istvánt Európa közepe felé? Orbán vagy Európa? Ez a kérdés, válasszatok!

Ez csak a magyar választókon múlik, ezért a DK EP-képviselője azt írta. a szavazók segítségével maradni kell Európában.

The post Karácsony Gergely, Jakab Péter: új államalapításra van szükség first appeared on 24.hu.

Related posts

Ethan Hawke és Oscar Isaac beültek egy balatonfüredi cukrászdába

MO.CO.HU

Oroszországban már csak olyan mobilok árulhatók, amiken orosz szoftver is van

MO.CO.HU

Egész Magyarország a legsúlyosabb járványügyi kategóriába került

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This