4.4 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldfeljelentéshadházy ákoshorváth csabaMAGYARORSZÁGzugló

Zugló Önkormányzata tényleg feljelentette Hadházy Ákost

Miután ingatlanmutyi vidjával állt elő, Zugló szocialista polgármestere, Horváth Csaba kedden kijelentette, amennyiben Hadházy Ákos nem kér bocsánatot szerdáig, a kerület jó hírnevének védelme érdekében feljelentést tesznek ellene. A független képviselő nem állt kötélnek, helyreigazítást sem tett közzé, közben pedig többek között a Momentum és a Kutyapárt is közös nyilatkozatban állt ki mellette.

Szerda délután pedig meg is érkezett a XIV. kerületi önkormányzat válasza: közleményükben arról írnak, hogy jó hírnév megsértéséért és rágalmazásért már meg is tették a szükséges jogi lépéseket.

A közelmény egykori fideszes képviselőként hivatkozik Hadházyra, és a politikus mentelmi jogáról is szó esik benne:

A Fideszre jellemző módon ne bújjon mentelmi joga mögé Hadházy Ákos! Ha olyan bátor és biztos magában, kérje mentelmi jogának felfüggesztését és ne akadályozza az eljárást!

Mint írják, szerették volna békében rendezni az ügyet Hadházyval, ám ő „tovább folytatja Zugló Önkormányzatának lejáratását” azután is, hogy valamennyi állítását cáfolták korábban. Itt sérelmezik, hogy állításuk szerint Hadházy folyamatosan csúsztat, többek között amikor azt mondja, hogy azért jelenti őt fel az önkormányzat, mert azt javasolta, hogy ne adják el az említett telket a korábban becsültnél alacsonyabb áron Tiborcz Istvánéknak.

Megemlítik továbbá, hogy „azért kellett új értékbecslést készíteni és alacsonyabbra vinni az árat, mert évekig még érdeklődő sem volt a korábbi áron”, azt pedig kikérik, hogy a politikus „arra se bujtson fel minket, hogy köztörvényes bűncselekményt kövessünk el azzal, hogy politikai alapon döntünk, és nem a törvényesen meghatározott legjobb ajánlat alapján”. Végül elhangzik, az sem felel meg a valóságnak, hogy a politikusnak köszönhető, hogy nem ment át a telekeladás a múlt heti bizottsági ülésen és a keddi rendkívüli testületi ülésen sem.

Ezt pontosan tudja Hadházy képviselő is, de úgy látszik, a fideszes múltja kötelezi, hogy nem kér bocsánatot, amikor hazugságokkal téveszti meg nem csak a saját, de az ellenzéki összefogás szimpatizánsait is, ezzel bomlasztva az összefogást. Teszi mindezt olyan bátran, hogy bebújik a mentelmi joga mögé.

A közlemény végén jelzik, hogy a képviselőhöz eljuttattak egy nyilatkozat tervezetet is, amit aláírva az eljáró bíróság megkeresése után azonnal indulhat a mentelmi jog felfüggesztésének hivatalos procedúrája.

Frissítés: Hadházyék szerint nem úgy van a mentelmi joggal

„A zuglói önkormányzat vagy hazudik vagy végtelenül ostoba embereket alkalmaznak jogászként. Az Országgyűlésről szóló törvény egyértelműen fogalmaz: »A képviselő ellen csak az Országgyűlés előzetes hozzájárulásával lehet büntetőeljárást [indítani]«” – reagált cikkünkre Hadházy Ákos stábja.

Ennek alapján megjegyzik, lemondani csak szabálysértési ügyben lehet a mentelmi jogról, ahogy azt Hadházy Ákos meg is tette a dudálós tüntetések után. Büntetőügyben ilyesmire nincs lehetőség. A törvény 74.§ (3) bekezdése az eljárásrendet is meghatározza: magánvádas ügyben a bíróság terjeszti elő a házelnöknek a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítványt.

The post Zugló Önkormányzata tényleg feljelentette Hadházy Ákost first appeared on 24.hu.

Related posts

A lövéseket túlélte, az orvosi kezelést már nem

MOCOHU

Otthagyta a temetést a nógrádi pap, mert túl nagy volt a gyásznép

MOCOHU

Valaki 580 milliárd forintot nyert a lottón Floridában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This