14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldcivilzugló egyesületfeljelentéshadházy ákosMAGYARORSZÁGmkkpmomentummszptóth csabaxiv. kerületzugló

„Felhívjuk a polgármester figyelmét, hogy az ellenzéki összefogás jelszava mögé bújva nem lehet bármit megtenni”

Kedden megírtuk, hogy Zugló MSZP-s polgármestere, Tóth Csaba megfenyegette Hadházy Ákost, hogy feljelenti, amennyiben szerdáig nem érkezik tőle bocsánatkérés. A szocialista politikus nemtetszését az váltotta ki, hogy Hadházy egy ingatlanügyet szellőztetett meg a Facebook-oldalán, egészen pontosan azt, hogy Tiborcz István korábbi üzlettársának tervez áron alul eladni a zuglói önkormányzat egy 6300 négyzetméteres telket az Egressy út és az Angol utca sarkán.

Hadházy azt is kifogásolta, hogy a kerület 2018-ban már meghirdette a telket, és most annál az összegnél 100 millióval kevesebbet kérnének érte, noha ezt nem indokolja sem a kerületi ingatlanárak változása, sem a jogszabályi környezet.

Hadházy Ákos később jelezte, áll a feljelentés elébe, szerdán pedig több ellenzéki párt és szervezet is a támogatásáról biztosította a független politikust. A Momentum, a Civilzugló Egyesület és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt zuglói delegációja adott ki közös közleményt, amelyben kiállnak Hadházy mellett, kiemelve, hogy megdöbbenve olvasták a polgármester feljelentéssel fenyegető közleményét, melyet az önkormányzat nevében szignált.

Az Egressy út és Angol utca sarkán található telek eladását – jelenlegi formájában – ellenzik a Momentum, a Civilzugló Egyesület, a Kétfarkú Kutyapárt, illetve a Demokratikus Koalíció képviselői is. Tehát a testület jelentős része ellene van, ezért arra kérjük a polgármestert, hogy az önkormányzat nevében ne vádaskodjon

– áll a közleményben, ahogy az is, hogy a környékbeli lakosok is ellenzik a telek beépítését, több mint 1000 tiltakozó aláírást gyűjtöttek már, mivel a területre közparkot szeretnének, nem társasházat.

Felhívjuk a polgármester figyelmét arra is, hogy az ellenzéki összefogás jelszava mögé bújva nem lehet bármit megtenni. Az ellenzék csak akkor tudja leváltani a Fideszt, ha megőrzi morális fölényét, és azokon a helyeken, ahol döntéshozó pozícióban van, nem követi el ugyanazokat a hibákat

– zárul a kiálltvány.

Az ingatlan adásvételének ügyét egyébként kedden tárgyalta volna a zuglói képviselő-testület rendkívüli ülés keretében, ám azt nem lehetett megtartani, mert 21 képviselőből csak 7-en voltak jelen, így határozatképzelen volt. Az ülésen sem az MSZP, sem a Párbeszéd képviselői nem jelentek meg.

The post „Felhívjuk a polgármester figyelmét, hogy az ellenzéki összefogás jelszava mögé bújva nem lehet bármit megtenni” first appeared on 24.hu.

Related posts

Mautner Zsófia: Végre egymásra találhat Budapest és a vidéki gasztronómia

MO.CO.HU

Sebestyén Balázs: A büdös életben nem fogok politizálni

MO.CO.HU

A Discovery saját streamingszolgáltatást indít

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This