April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
belaruszfehéroroszországillegális határátlépéslitvániaMAGYARORSZÁGmigrációNagyvilág

Direkt tereltek migránsokat belarusz rendőrök át a litván határon

Egy tucat, rohamfelszerelést viselő fehérorosz rendőr sértette meg a litván határt kedden, miközben egy 35 fős, iraki migránsokból álló csoportot hajtottak a balti állam területére – közölte a litván határőrség szóvivője az MTI szerint.

Rokas Pukinskas elmondta, a fehérorosz rendőrök néhány percig tartózkodtak litván területen. A helyi határőrség ismételt felszólítására tértek csak vissza a határ túloldalára. A litván belügyminisztérium közölte, hogy a történtek miatt megerősítik a járőrtevékenységet a fehérorosz határon.

Kapcsolódó
Menekülteket zúdít Európára, és külföldön is üldözi kritikusait Lukasenka

Eltérített utasszállító, öngyilkossággal fenyegetett olimpikon, Litvániára zúdított iraki menekültáradat – a fehérorosz elnök több fronton harcol.

Az idén eddig 4100 ember lépte át illegálisan a fehérorosz-litván határt, a migránsok 40 országból érkeznek, de főleg irakiak. Ez a 4100-as szám ötvenszer több, mint tavaly egész évben volt. A balti ország emiatt határkerítés építésébe kezdett az érintett határszakaszon.

Litvánia és az Európai Unió is azzal vádolja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, hogy szándékosan fogad az Európai Unióba igyekvő migránsokat, válaszul a rezsimje elleni nyugati büntetőintézkedésekre.

The post Direkt tereltek migránsokat belarusz rendőrök át a litván határon first appeared on 24.hu.

Related posts

Lelőttek három rendőrt Franciaországban

MOCOHU

Mikor éreztél először szégyent a szexben?

MOCOHU

Guy Ritchie és Jason Statham uralta sokak hétvégéjét

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This