11.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldfeljelentéshadházy ákoshorváth csabajóhírnév megsértéseMAGYARORSZÁGxiv. kerületzugló

Forrósodik a zuglói helyzet, Horváth Csaba feljelentheti Hadházyt

Elég rosszul viseli a XIV. kerületi MSZP, hogy Tóth Csabával, jelöltjükkel szemben Hadházy Ákos is elindult Zuglóban az előválasztáson. Jó ideje megy köztük az adok-kapok, Hadházy pedig zuglói ingatlanügyekbe is beleállt (szerinte Tiborcz István egykori üzlettársának akar áron alul eladni az önkormányzat egy 6300 négyzetméteres telket, ld. kicsivel lejjebb a Facebook-posztot), amit meg már az önkormányzat se néz tétlenül. Horváth Csaba kerületi szocialista polgármester ezért levelét megírta, és feljelentéssel fenyegeti a Momentum Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által is támogatott jelöltet. Horváth így fogalmaz:

Ön a múlt héten olyan csúsztatásokat, hazugságokat fogalmazott meg a zuglói ingatlaneladásokkal kapcsolatban, amelyekkel nemcsak a zuglóiakat tévesztette meg, hanem az ellenzéki összefogás szimpatizánsait is. Tette ezt azért, mert nem vette a fáradságot utánanézni a valóságnak vagy kifejezetten az volt a célja, hogy Zugló Önkormányzatát rossz színben tüntesse fel. Tisztában vagyok azzal, hogy polgármesterként gyakran tűrnöm kell a nemtelen támadásokat is, Zugló Önkormányzatától azonban nem várható el, hogy hagyja magát lejáratni.

Horváth szerint Hadházy azt állította, hogy a nyilvánosságot kerülve hirdette meg az önkormányzat eladásra az Egressy út 102-104., 106., valamint az Angol utca 28. cím alatti ingatlanokat. A polgármester szerint azonban a pályázat megjelent a Népszavában, a Magyar Nemzetben, a zuglói online felületeken, a polgármesteri hivatal és a Zuglói Zrt. hirdetőtábláján is. Az ingatlanokra is kitették az eladó táblát, az Ingatlan.com oldalon pedig 30 napig volt kint a hirdetés.

Horváth szerint nyílt volt a pályázat, annyian adhattak be ajánlatot, amennyien akartak. Az ingatlan eladásáról még 2013-ban döntött Papcsák Ferenc fideszes polgármester, majd többszörös testületi ülés erősítette ezt meg – állítja Horváth. Szerinte csak 2019-ben hatszor is kiírtak nyilvános pályázati felhívást az ingatlanra. Ám ezekre nem jött érvényes ajánlat, sőt érdeklődő se nagyon volt a magas ár miatt.

Épp ezért új értékbecslést készíttetett az önkormányzat két független értékbecslővel is. Végül a magasabb áron, 709 millió forintért hirdették meg az ingatlant. Itt Horváth okítja Hadházyt, miszerint ha egy ingatlan nem kel el egy áron, sőt érdeklődő sem akad rá, akkor az ár valószínűleg túl magas. Itt komolyabb beszólogatással folytatódik a közlemény, idézzük:

És értem én, hogy kibicnek semmi sem drága, de hűtlen kezelés éppen az volna, ha nem az ár alapján, hanem politikai alapon válogatnánk a pályázók között. Azt azért csak tudja, hogy egy önkormányzat nem válogathat kedvére a vevők között, hanem csakis a törvények szerint, máskülönben köztörvényes bűncselekményt követne el. Ezért ne próbáljon minket ilyen bűncselekmény elkövetésére buzdítani!

Horváth Csaba szerint az is fals állítás, hogy az önkormányzat a későbbi ingatlanfejlesztő érdekében módosította menet közben a telekre vonatkozó építési paramétereket. Szerinte ugyanazok a paraméterek vannak érvényben, mint korábban.

Innentől arról értekezik a polgármester, hogy zöld Zuglót akar építeni, és hogy az eladásra szánt terület parkosításáért petíció indult, amit 139 zuglói támogatott. A kerületi terek és parkok felújításáról is ír, majd áttér arra, hogy Orbán Viktor kormánya tönkretette a Városligetet, amit meg kell védeni, Hadházy Ákos inkább ebben segítsen. És ezen a ponton jön a fenyítés, amiben lefideszesezik a Fidesz egykori, kiugrott szekszárdi önkormányzati képviselőjét:

Itt az ideje, hogy Ön felhagyjon azzal a fideszes múltjából hozott módszerrel, hogy előbb rágalmaz, de még utána sem kérdez. Felszólítom Önt, hogy ne éljen vissza a közvélemény bizalmával, ne tekintse magát minden és mindenki fölött állónak, a valótlan állításaiért haladéktalanul kérjen bocsánatot minden zuglói polgártól és Zugló Önkormányzatától, és adjon ki erről közleményt!

Ha ezt nem teszi meg Hadházy augusztus 18-án (szerdán) 12:00-ig, akkor Zugló jó hírnevének védelmében Horváth feljelentést tesz. „Az alaptalan vádaskodása nem az ellenzéki összefogást erősíti. Ennek ellenére azért adok Önnek egy esélyt a korrekcióra, hogy az egység és ne a bomlasztás érvényesüljön” – zárul a kemény közlemény.

The post Forrósodik a zuglói helyzet, Horváth Csaba feljelentheti Hadházyt first appeared on 24.hu.

Related posts

Megölt egy idős szlovák nőt egy fiatal szlovák férfi Esztergomban

MOCOHU

Djokovic borzasztó kezdés után nyert és utolérte Agassit

MOCOHU

Napokon belül döntenek az uniós költségvetésről

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This