6.3 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldidőjárásMAGYARORSZÁG

Zivatarveszély miatt adtak ki másodfokú riasztást

Zivatarveszély miatt több északnyugati járásra már másodfokú riasztást adott ki hétfő este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban károkozó széllel, illetve jégesővel, intenzív esőzéssel járó zivatarok várhatók.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint további másodfokú riasztásokat adhatnak még ki Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megye járásaira. A többi megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kiemelték, északnyugat felől érkezik a hidegfront, amely kedden délelőtt elhagyja a Tiszántúlt is. Ehhez kapcsolódóan viharos széllel, jégesővel, nagy mennyiségű csapadékkal kísért zivatarok alakulnak ki. Néhol heves zivatar is valószínű akár 90 kilométer/órásnál erősebb szélrohammal, nagyobb méretű jéggel.

Emellett többfelé zivatartól függetlenül is több helyen viharossá fokozódhat az északnyugati szél. Kedden délelőtt és a déli órákban még az ország keleti, északkeleti harmadán lehetnek zivatarok, amelyeket elsősorban nagy mennyiségű csapadék kísérhet.

Kedd késő délutántól, kora estétől veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Keddre virradóan megszűnik a hőség – írták. Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 23 Celsius-fok között várható, keleten, délkeleten lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet általában 22 és 28 fok között alakul.

The post Zivatarveszély miatt adtak ki másodfokú riasztást first appeared on 24.hu.

Related posts

Így tedd fenntarthatóbbá a mosási rutinodat!

MOCOHU

Meghalt Michael Nesmith

MOCOHU

Namíbiában megválasztottak egy Adolf Hitler nevű politikust

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This