7 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
covidfinnországkoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilág

Koronavírus: Finnországban rekordszinten a fertőzésszám

Soha még ennyi új koronavírus-fertőzöttek nem azonosítottak egy nap alatt Finnországban. Az elmúlt huszonnégy órában összesen 1024 esetet rögzítettek – közölte a finn egészségügyi intézet csütörtökön.

Az MTI azt írja, az országban a kórházi ápolásra szorulók száma is nőtt: jelenleg 83-an vannak. A járvány terjedéséért a vírus delta variánsa tehető felelőssé.

Sanna Marin finn miniszterelnök egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy a vendéglők és a szabadidős létesítmények látogatásához oltási igazolványra lesz szükség, egyúttal közölte, hogy megkezdik a 12-16 éves korosztály beoltását.

Bár Finnország a világjárvány által legkevésbé érintett országok egyike, júniusban emelkedni kezdett a fertőzöttek száma. Júliusban ez tovább gyorsult, miután a focirajongók hazatértek a labdarúgó Európa-bajnokság külföldi meccseiről.

Az 5,5 milliós Finnországban 109 983 fertőzöttje és 995 halálos áldozata van a koronavírusnak a legfrissebb adatok szerint. A finnek 82 százaléka legalább egy oltást kapott már, több mint 48 százalékuk pedig teljes oltottsággal rendelkezik az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint.

The post Koronavírus: Finnországban rekordszinten a fertőzésszám first appeared on 24.hu.

Related posts

Bozótvágóval esett az anyját szidó nevelőapjának egy inkei fiatal

MO.CO.HU

Felszámolják a letartóztatott vállalkozó állami milliárdokkal dotált birodalmának egyik fő cégét

MO.CO.HU

Megmutatta a világnak a háború igazi arcát a magyar kalandor

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This