6.3 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
franciországkoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágoltóponttámadás

Oltópontokat támadnak meg Franciaországban

Vandálok oltópontokat rongáltak meg Franciaországban, náci jelképeket festettek több épületre, népirtásnak minősítve a koronavírus elleni immmunizációs kampányt – jelentette az MTI a helyi sajtóra hivatkozva.

Az utóbbi hetekben az ország több pontján is horogkereszteket, illetve olyan feliratokat festettek fel oltóközpontok és tesztállomások épületére, hogy „kollaboráns”, „náci” és „népirtás”. Ezeket a járványügyi korlátozások ellen szervezett tüntetéseken is többen felírták a transzparensükre.

A Loire völgyében fekvő Neuillé-Pont-Pierre-ben a múlt hónap végén olyan Dávid-csillagokat festettek fel egy oltópont falaira, amilyeneket a zsidóknak kellett viselniük a náci uralom alatt. „Letakarítjuk ezeket a szörnyűségeket, ez undorító. Más központokat is értek ilyen rasszista és gyáva támadások” – közölte a település polgármestere a BFM francia hírtelevíziónak adott interjújában.

A francia Baszkföldön fekvő Urrugne településen nemrég felgyújtottak egy sátorban berendezett ideiglenes oltópontot, míg a kelet-franciaországi Audincourt-ban elvágták egy hasonló létesítmény áramellátását, veszélybe sodorva az oltóanyagok hűtését.

A tévécsatorna arról számolt be, hogy az utóbbi időben hetente átlagosan egy hasonló incidensről érkezik jelentés, nem ritkán olyan településekről, ahol a rendőri jelenlét gyenge és nincsenek térfigyelő kamerák. A támadások fokozódtak, amióta bejelentették a kötelező védettségi igazolvány bevezetését.

The post Oltópontokat támadnak meg Franciaországban first appeared on 24.hu.

Related posts

Quentin Tarantino úgy érzi, nem tett eleget, hogy megállítsa Harwey Weinsteint

MOCOHU

Megkönnyíti a videósok életét a YouTube új funkciója

MOCOHU

Visszaszorítják az épületeket elfedő óriásplakátokat Budapesten

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This