8.2 C
Budapest
April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbudapesti képviseletMAGYARORSZÁGtürk tanács

Eddig 891 millióba került a magyar államnak a Türk Tanács budapesti képviselete

Miután a Türk Tanács nem csak ingyen használhatja a magyar állam által 1,4 milliárd forintból megvásárolt Ybl-villát és egy budai, Medve utcai irodát, de a hazai képviselet minden fenntartási költségét, dolgozóinak bérét is az államkasszából fizetik, a Magyar Narancs közérdekű adatigényléssel fordult a külügyminisztériumhoz. Arra voltak kíváncsiak, hogy a Türk Tanács budapesti Képviseleti Irodájának fenntartása mennyi közpénzbe került eddig.

A válaszból kiderült, hogy

2019 szeptembere óta 891 millió forintba került a Tanács két budai képviseletének fenntartása, beleszámítva a hazai és nemzetközi munkatársak bér- és járulékköltségeit, az üzemeltetési díjat és a protokollköltségeket.

Íme a részletek:

  • A működési és dologi kiadások eddig 742,4 millió forintba kerültek – ebbe a sorba tartozik, sőt a kiadások nagyobb részét teszi ki a Türk Tanács tagdíja, amit Magyar Állam megfigyelőként is fizet a török nyelvű országokat tömörítő szervezetnek. A külügy 2020-ban 299 millió, idén 237 millió forintot szánt a tagdíjra, igaz, ebből finanszírozzák a nemzetközi munkatársak bérét, kihelyezési költségeit és „egyéb ráfordításait.
  • A belföldi személyzet bér- és járulékköltsége ezidáig 73 millió forint volt. Utóbbinak része Hóvári János irodavezető bére is, aki 2019-ben még 650 ezer, tavaly már 950 ezer forintot keresett havonta
  • A Medve utcai irodában 2020 februárja óta zajlik munka, ez a helyszín éves szinten 24,5 milliós büdzsével üzemel.
  • A protokollköltségekre 28,3 millió forintot fizetett Türk Tanács budapesti képviselete.

A Türk Tanács nevű szervezetet 2009. október 3-án alapították, és török nyelvű, alapvetően iszlám vallású-kultúrájú közel-keleti és közép-ázsiai országok kormányközi szövetségét jelenti. A szervezet hivatalos tagjai Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Törökország és Üzbegisztán. A nem török nyelvű, európai és keresztény Magyarország 2018 szeptemberében csatlakozott megfigyelőként, egy évvel később pedig létrehozták a Türk Tanács budapesti képviseleteit.

The post Eddig 891 millióba került a magyar államnak a Türk Tanács budapesti képviselete first appeared on 24.hu.

Related posts

Kozmikus karambolokat örökítettek meg

MOCOHU

Pelosi szerint kongresszusi tagok ellen is vádat kell emelni, ha kiderül, hogy segítettek a Kapitólium ostromában

MOCOHU

Tízezrek tüntetnek Bécsben a járvány miatti lezárások ellen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This