12.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
lengyelországMAGYARORSZÁGmédiaNagyvilágtüntetés

Nem adnák a lengyelek kedvenc tévécsatornájukat

Arra készül a lengyel kormány, hogy egy törvényjavaslat segítségével, azaz lényegében adminisztratív eszközökkel ellehetetlenítse azt az amerikai tulajdonú médiaszolgáltatót, amely a populista kormánnyal kritikus tévécsatornát működtet Lengyelországban. A törvényjavaslata gyakorlatban megakadályozná, hogy nem európai tulajdonosok meghatározó részesedéssel rendelkezzenek lengyel médiatársaságokban.

Ez arra kényszerítené az amerikai Discovery Inc. vállalatot, hogy eladja a TVN-ben meglévő meghatározó részesedését. Ez a társaság egy sok csatornát magában foglaló hálózat, amely a TVN24 hírcsatornát is működteti – ennek esti hírműsorát naponta milliók nézik Lengyelországban.

Az Associated Press arról ír, hogy Lengyelországban kedden országszerte demonstráltak a törvényjavaslat ellen, amelynek elfogadása gyakorlatilag elhallgattatná a lengyel kormánynak nem tetsző műsorszolgáltatót. A törvényjavaslat az AP szerint a lengyel-amerikai kapcsolatokban is feszültséget okoz.

A lengyel kormányerő, a Jog és Igazságosság párt, mint írják, régóta törekszik a média államosítására, azt állítva, hogy ehhez nemzetbiztonsági érdek fűződik. A kormányzó párt állítása szerint a törvény lengyelországi szabályozást összhangba hozná más európai országok hasonló szabályozásával, így a francia és német szabályozással, amelyek korlátozzák a külföldi tulajdonjogot a médiában.

The post Nem adnák a lengyelek kedvenc tévécsatornájukat first appeared on 24.hu.

Related posts

Az EU vezetői meglepően gyorsan mondtak igent a Belarusz elleni szankciókra

MOCOHU

Könnyen elkaphatják a koronavírust a kutyák és a macskák

MOCOHU

Körözést adott ki a rendőrség egy 16. kerületi gyilkosság ügyében

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This