8.5 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
abúzusczeizel gáborKultúraMAGYARORSZÁGperjés jánosspirit színház

Reagált az abúzus vádjára a Spirit Színház

Megalapozatlan rágalmakról és célzott hadjáratról írnak a Spirit Színház vezetői a Fidelio.hu-n közölt közleményükből.

Kedden derült ki, hogy Perjés Jánost, a Spirit Színház tulajdonosát verbális abúzussal és fizikai erőszakkal is vádolják.

A panaszok nyomán a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) vizsgálatot indított, majd kizárta tagjai közül a Spirit Színház Nonprofit Kft.-t. A kizárási eljárás elindítását a FESZ-hez benyújtott, Perjés János tulajdonost érintő panaszbejelentések alapján lefolytatott vizsgálatról készült jelentés, illetve az abban tett vizsgálóbizottsági javaslat indokolta. A vizsgálati jelentés hat sértett panaszát tartalmazza.  A szövetség bizonyítottnak találta a színházat ért verbális abúzusról, fizikai erőszakról és fenyegetésről szóló vádakat.

A színházzal szemben a fent említetteken kívül félelemkeltő magatartás, fizikai veszélyeztetés, illetve kiskorú szülői engedély nélküli foglalkoztatásának vádja is felmerült.

A Spirit Színház a közleményben azt írja, sajnálatosnak és elgondolkodtatónak tartják, hogy „a FESZ mint szervezet, és melynek képviselői tíz év alatt egyszer sem tisztelték meg a színházat jelenlétükkel, megalapozatlan rágalmaknak hitelt adva megpróbál hatóságként fellépni és kész tényként tálal anonim feltételezéseket.”

A színház célzott hadjáratnak tartja, „ami különösen romboló egy covid járvány idején, amikor a magánszínház a létéért, és a felvállalt kulturális küldetéséért küzd.”

Amennyiben bármely pont, amit feltételeznek, valós lenne, akkor a benne szereplők hivatalos útra terelték volna, nem egy olyan szervezet képviselői elé, akik esetlegesen döntéshozók pályázatok elbírálásánál, ami enyhén szólva aggályos

– olvasható a Czeizel Gábor és Perjés János által jegyzett közleményben.

(via hvg.hu)

The post Reagált az abúzus vádjára a Spirit Színház first appeared on 24.hu.

Related posts

Szörnyethalt a Misefánál árokba boruló férfi

MOCOHU

Nem jutott BL-döntőbe, de felülmúlta szezon előtti terveit a Fradi

MOCOHU

Biden szankciókat vetett ki a palesztinokra támadó izraeli telepesekre

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This