7 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
flash chargegyorstöltésMAGYARORSZÁGoppoTech

Feljebb emeli a lécet az OPPO gyorstöltés terén

A kínai OPPO az OPPO Flash Charge Open Day nyílt napon megmutatta a vállalat töltéstechnológiai kutatásainak és gyorstöltési megoldásainak fejlesztésével kapcsolatos legújabb eredményeit. A szakértők elsősorban azt vizsgálják, hogy az új anyagok, a modern töltési architektúrák, és a mesterséges intelligencia alapú algoritmusok hogyan alkalmazhatók a töltési teljesítmény fokozásának és az akkumulátorok még biztonságosabb feltöltésének érdekében.

Jeff Zhang, az OPPO VOOC Flash Charge technológia fejlesztéséért felelős vezető kutatója elmondta:

Az OPPO VOOC Flash Charge egy gyorstöltési ökoszisztéma, amelynek fejlesztése a töltési rendszer minden elemét érinti, legyen szó az adapterről, a töltőkábelről, az akkumulátorról, az áramkörökről, vagy bármely egyéb egységről. ”

A kínaiak legújabb fejlesztései hatékonyan képesek növelni a töltés sebességét, miközben egy új biztonsági rendszer előzi meg az akkumulátor károsodását.

Ez a rendszer öt elemből tevődik össze: továbbfejlesztett biztosítékokból, gallium-nitrid (GaN) kapcsolókból, egy speciális kétcellás akkumulátorból, egy biztonsági chipből, valamint az akkumulátorokban alkalmazott kompozit áramszedőkből. Ezekről részletesebben is lehetett hallani az eseményen.

  • A Flash Charge rendszerben található alacsony impedanciájú biztosíték túlterhelés vagy egyéb hibajelenség esetén azonnal leválasztja az áramellátásról az akkumulátort, így fizikailag védi meg a károsodástól. A továbbfejlesztett biztosíték alacsonyabb belső ellenállással rendelkezik, ami még biztonságosabbá teszi a töltőrendszer használatát.
  • A cég először használ okostelefonjain Gallium-nitrid (GaN) kapcsolókat. Ezek a kapcsolók nemcsak kisebb területen képesek ugyanazt a funkciót betölteni, mint a hagyományos szilícium MOSFET kapcsolók, de működésük hozzájárul a hőtermelés csökkentéséhez, a töltés hatékonyságának és megbízhatóságának javításához.
  • A kétcellás akkumulátorok lehetővé teszik az ingadozásmentes áramellátást, miközben csökkentik a feszültséget és a hőtermelést. A kettős akkumulátorcellákat egy szerkezetben egyesítő megoldás kevesebb helyet foglal el, miközben ugyanazt a biztonsági teljesítményt nyújtja, és lehetővé teszi az akkumulátor kapacitásának legalább 5 százalékos növelését.
  • Az  MI-algoritmusokat használó akkumulátor okos chip valós időben képes felismerni a feszültségkieséseket. Ha a feszültségcsökkenést az akkumulátor károsodása okozta, a telefon figyelmezteti a felhasználót és további megelőző biztonsági intézkedéseket kezdeményez.
  • Az OPPO új biztonsági akkumulátora kompozit áramszedővel rendelkezik, ami felváltja a tipikus, kizárólag alumíniumot tartalmazó megoldásokat. Az ötrétegű, „szendvics” szerkezetű áramszedő további védőanyaggal van bevonva, ami megvédi az akkumulátort a külső sérülések okozta rövidzárlatoktól. Az OPPO Lab teszteredményei szerint az új akkumulátor 100%-os sikerrel teljesít a szúrás és ütés teszteken.

A töltés is intelligensebb

Az OPPO az eseményen bemutatta új intelligens töltési megoldásait is. A mesterséges intelligencia használata javulást hoz többek közt az akkumulátorok teljesítményében, másrészt növelhető vele a telep élettartama, bizonyos esetekben pedig jobb töltési sebesség is elérhető. Az új technológia a 65 W-os SuperVOOC gyorstöltés használata során akár 1500 töltési ciklus után is képes az eredeti kapacitás 80 százalékát fenntartani.

Az intelligens megoldásoknak köszönhetően a töltés sebessége mindig az akkumulátor által maximálisan, de még biztonságosan felvehető töltési teljesítményig növelhető. Mindez a 65 W-os SuperVOOC gyorstöltés esetében a töltési idő kb. 20 százalékkal történő csökkentését teszi lehetővé,

így egy 4500mAh-s akkumulátor már akár 30 percen belül feltölthetővé válik.

A technológia ugyancsak képes a töltési teljesítmény szabályozására az akkumulátor hőmérsékletének függvényében. Ennek eredményeként a felhasználók hőhatással járó kellemetlenség nélkül használhatják telefonjukat töltés közben is.

A Flash Charge-on a rendkívül alacsony hőmérséklet sem fog ki: a cég elmondása szerint az algoritmusok a töltés megkezdése előtt meghatározzák az ideális töltési hőmérsékletet. A vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy -20 ℃ és 10 ℃ között az akkumulátor hőmérséklete kevesebb mint egy perc alatt elérheti az ideális tartományt, lehetővé téve az akkumulátor normál feltöltését.

Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Egyszülős családoknak szóló csomagot csinált a Telenor
  • Sok magyar napi két órát is eltölt a Facebookon
  • Komoly pénzt spórolhatnánk, ha figyelnénk a mobilozásra

The post Feljebb emeli a lécet az OPPO gyorstöltés terén first appeared on 24.hu.

Related posts

Megválasztották köztársasági elnöknek Sergio Mattarellát, akinek más tervei voltak

MO.CO.HU

A nap hírei – 2023. 05. 24.

MO.CO.HU

Szociáldemokrata vezetésű kormányt szeretne a németek 59 százaléka

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This