7.8 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
catherine walshellenzékfideszhomofóbialmbtqMAGYARORSZÁGNagyvilágorbán viktorpegasus-ügypolitikai kommunikációpopulizmuspropagandaválasztás 2022

Kétfejű sárkányként van esély Orbán Viktor ellen

Catherine Walsh, a politikai kommunikáció kanadai kutatója a hvg.hu-nak azt mondja, Orbán Viktor kettős szerepet játszik, erőt fitogtat otthon, míg Brüsszelben ő az áldozat, de mindez színjáték. A Cardiffi Egyetem oktatója úgy látja, a kormányfő valódi gondok helyett csak olyan, maga által generált látszatproblémákat old meg, mint amilyen az „LMBTQI-propaganda” üldözése. A Pegasus-ügy túlharsogása is a kampánnyal arról árulkodik, hogy kínos ügyeket nem tud tisztázni a Fidesz.

Orbán Viktor szavazatszerző stratégiájának része, hogy olyan egyszerű magyarázatokat kínál táborának, amelyek a jóléttel, félelmekkel vannak összefüggésben, az emberek ugyanis morálisan védhetetlen dolgokat is eltűrnek, ha könnyebbé teszik életüket. Az, hogy akadályokba ütközik Brüsszelben, Norvégiában, csak erősíti globalizmusellenes üzeneteit, összefogja a mögötte álló tömeget.

Orbánék megtalálták maguknak azt a pozíciót, amelyben rosszfiúként viselkedhetnek, és az erre érkező reakciókat otthon elnyomásként adhatják el.

Az EU-t sosem hagynák el, mert annak elképzelhetetlen anyagi következményei lennének, de Orbánnál meglepően jól működik idehaza ez az áldozati szerep.

Bár nyugati szemmel meghökkentő, ahogy bebetonozza rendszerét, az nem ledönthetetlen. A szakértő szerint 2022-ben az ellenzéknek esélyt jelent, hogy minél több ideje kormányoz valaki, annál több a fogás rajta. 

A brit konzervatív kormányzás 1980-1997 között nemcsak arra példa, hogy a szexbotrányok és korrupciós ügyek miatt betelhet a pohár, hanem arra is, hogy Tony Blair Gordon Brownnal lepaktálva, kétfejű sárkányként verte meg a Konzervatív Pártot. Catherine Walsh elképzelhetőnek tartja, hogyha az előválasztás végén két jelölt egy hasonló hatalmi tengelyt alakít ki, az sokkal biztosabb ellenpólusa lehet Orbánnak, mert szélesebb körben vonzza be embereket.

The post Kétfejű sárkányként van esély Orbán Viktor ellen first appeared on 24.hu.

Related posts

„Esőisten oly gyakran segítette a 14 év és 108 nap során Hamiltont”

MOCOHU

Sophia Lorenről 86 évesen is lepereg a giccs

MOCOHU

Kést rántott a párjával balesetező vétlen sofőrre a taxival érkező drogos

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This