4.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
covid vakcinacovid-19koronavíruskoronavírus friss hírekkoronavírus hírekkötelező oltásMAGYARORSZÁGNagyvilágpentagonpfizer-biontechusa

Kötelező lesz az oltás az amerikai katonáknak

Legkésőbb szeptember 15-ig az amerikai hadsereg minden tagjának kötelezően fel kell vennie a koronavírus elleni oltást, derült ki az AP hírügynökség birtokába jutott utasításból. Lloyd Austin védelmi miniszter (kiemelt képünkön) tudatta, a határidő változhat, ha tovább emelkedik a fertőzések száma, vagy a Pfizer-BioNTech vakcina megkapja a végső jóváhagyást az Egyesült Államok szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóságától (FDA).

Kérni fogom az elnök jóváhagyását, hogy legkésőbb szeptember közepéig kötelező legyen felvenni az oltást, vagy azonnal, amint az FDA jóváhagyása megszületik

– írta a miniszter, aki jelezte, ha a fertőzések aránya befolyással lesz a katonai készültségre, nem fog habozni és hamarabb is cselekszik.

A nemzet megvédéséhez egészséges és harcra kész katonákra van szükségünk

– tette hozzá.

Joe Biden korábban utasította a Pentagon illetékeseit, hogy dolgozzanak ki egy tervet a hadsereg beoltására. Az elnök most azt mondta: határozottan támogatja Austin tervét.

Az oltás lehetővé teszi a hadsereg tagjainak, hogy egészségesek maradjanak, nagyobb védelmet nyújtsanak a családjuknak, és biztosítja, hogy a katonai erőink készen álljanak a bevetésre. Nem hagyhatunk fel a Covid-19 elleni küzdelemmel, különösen azért, mert a Delta-variáns gyorsan terjed a be nem oltott emberek között  – tudatta Joe Biden.

Az MTI emlékeztetett rá, hogy az amerikai hadseregben eddig is kötelező volt felvenni több mint egy tucat védőoltást. A listát most a Pentagon a koronavírus elleni védőoltással egészíti ki. A védelmi tárca eddig csak határozottan ajánlotta a Covid-19 elleni vakcina felvételét a katonáknak.

A Pentagon adatai szerint a teljes amerikai hadseregből több mint 1 millió katona már megkapta a védettséghez szükséges összes oltását, és további 237 ezren vannak, akik még csak egy oltáson vannak túl. A haditengerészet közölte, az aktív szolgálatot teljesítő és tartalékos tengerészek több mint 74 százaléka már legalább egy oltást megkapott. A légierő adatai szerint a kötelékükben szolgáló aktív és tartalékos katonák 65, illetve 60 százaléka részlegesen beoltott.

The post Kötelező lesz az oltás az amerikai katonáknak first appeared on 24.hu.

Related posts

Az Egyesült Államokat is a megszokottnál nagyobb drágulás sújtja

MOCOHU

Körözést adtak ki a Navalnij melletti tüntetés szervezője ellen

MOCOHU

Két újszülöttet segítettek világra a celldömölki mentők pár órán belül

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This