19.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
gigabyteMAGYARORSZÁGransomwareTechzsarolóvírus

Kibertámadás érte a nagy tajvani techcéget

Az Acer és az Apple után a tajvani Gigabyte-ot is zsarolóvírusos támadás érte – jelenti a Bleeping Computer. A lap értesülései szerint a kibertámadás augusztus 3-4. közt történhetett. A cég egyelőre csak annyit erősített meg, hogy le kellett állítania informatikai insfrastruktúráját, a támadásban több szerver érintett volt.

A Bleeping Computer forrásai szerint a kiberbűnözők a RansomEXX zsarolót használták, és 112GB adatot is sikerült ellopniuk a hálózaton keresztül, amiben megtalálhatók többek közt az Intel és az AMD cégekhez fűződő belsős információk. A Gigabyte értesítette a hatóságokat az esetről, arról nem beszélt, hogy tervezi-e a váltságdíj megfizetését (az összeget nem közölték).

A RansomEXX kértevőt először 2018-ban azonosították a biztonsági szakemberek, akkor még Defray-nek nevezték. 2020-ban kapott más nevet, miután több nagy céget is megcéloztak vele, köztük a brazil kormányt, és több texasi hatóságot. Ahogy az Engadget megjegyzi: nem meglepő, hogy a technológiai cégekre szemet vetettek a bűnözők, hiszen nem csak jelentős anyagi forrás áll mögöttük a fizetéshez, de üzleti titkoknak is birtokában vannak.

Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Robbanó fülhallgatók öltek meg egy indiai férfit
  • Kegyelmet kapott a Samsung örököse
  • Még több infót osztott meg az Apple a pedofilvadász funkcióról

The post Kibertámadás érte a nagy tajvani techcéget first appeared on 24.hu.

Related posts

A lengyelek feladhatják a vétójukat

MO.CO.HU

A járvány után is sokan dolgoznának otthonról

MO.CO.HU

Ezért gyengül le az űrhajósok immunrendszere

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This