12.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
denevérÉlet-StíluslondonmacskaMAGYARORSZÁGoroszországrekord

Megölték az „olimpikon”, Londonból Oroszországba repült denevért

Egy rekordöntő, „olimpikon” denevér 2018 kilométert repült Londonból Oroszországba, végül azonban egy macska megtámadta. A nőstény, mindössze 8 gramm súlyú durvavitorlájú törpedenevérre a földön találtak rá – írta a Guardian (bár hol máshol?). Próbálták még megmenteni egy denevérmentő csoport emberei, de már nem lehetett rajta segíteni.

A hüvelykujjnyi állat szárnyát egy „London Zoo” gyűrűvel jelölték meg még 2016-ban Nyugat-Londonban, az út végét pedig egy kis orosz falu, Moglino jelentette. Ez volt a valaha rögzített leghosszabb út, amit egy denevér megtett, de a leghosszabb Nagy-Britanniából Európán át, és az egyetlen rekord, amit nyugatról keleti irányba regisztráltak.

A legtöbb rekord többségét hím denevérek tették meg, Lettországtól délnyugat felé. Az eddigi rekorder denevérnél is így volt: Lettországból Spanyolországba 2222 kilométert repült szintén egy durvavitorlájú törpedenevér 2019-ben.

Ez egy figyelemre méltó utazás, és a leghosszabb, amelyiket brit denevér megtett Európába. Micsoda olimpikon!

– örvendezett egy brit denevérmentő szervezet vezetője, Lisa Worledge. A szakértők sokat is tanulnak az ilyenekből, mert kevesen lehet tudni a durvavitorlájú törpedenevérek vándorlásáról, ráadásul vélhetően köze van a klímaváltozáshoz is, hogy ekkora útra vállalkozott.

The post Megölték az „olimpikon”, Londonból Oroszországba repült denevért first appeared on 24.hu.

Related posts

Csodájára járnak a kis falu karácsonyi házának

MOCOHU

65 éves melegrekord dőlt meg pénteken

MOCOHU

Kabát Péternek vállműtétje volt Münchenben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This