18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldlélegezgetőgéplélegeztetőgép-beszerzésMAGYARORSZÁGvinod sekhar

Magánrepülőt és jachtot is vett a maláj üzletember, aki 178 milliárd forintért adott el lélegeztetőgépeket a magyar kormánynak

6258 kínai lélegeztetőgépet vásárolt az Orbán-kormány a koronavírus-járvány alatt egy maláj üzletember érdekeltségén, a GR Technolgies-on keresztül, összesen 178 milliárd forintért. A Momentum politikusa, Tompos Márton a Facebookra feltöltött videójában mutatta be a maláj milliárdost, Vinod Sekhart, aki egy magánrepülőt és luxusjachtot is vett tavaly.

Tompos arra is felhívta a figyelmet, hogy az első szerződésen, amit az Orbán-kormány a gépek beszerzésére kötött, még Sekhar szingapúri bankszámlája szerepelt, mint amire az előleget kell küldeni. Ezt aztán a többi szerződésben módosították egy a Brit-Virgin Szigetekre bejegyzett, illetve hongkongi cégre.

A 444.hu cikke felidézi, hogy Sekhar korábban nem foglalkozott egészségügyi eszközökkel, de mivel vannak érdekeltségei Magyarországon (egy Facebook-bejegyzése alapján 2019 nyarán az azóta  Kuala Lumpur-i nagykövetté kinevezett Ponevacs-Pana Petrával, illetve a külügy helyettes államtitkárával, Berzétei Ákossal tárgyal Budapesten), ezért ismert kormányzati tisztviselőket is, akik megkeresték őt, hogy tudna-e segíteni lélegeztetőgépek beszerzésében. Sikerült is lefoglalnia belőlük Kínában, de nagyon drágán. És bár jelezte a magyar kormánynak, hogy túl magas az ár, de az mégis a beszerzés mellett döntött, mert „nagyon kellettek a gépek”.

Hogy Sekhar pontosan mennyit keresett az üzleten, nem tudni, és persze sok más érdekeltsége van, mindenesetre tavaly májusban vett egy korábban 19,3 millió dollárért gazdát cserélő luxusjachtot és egy Bombardier BD-700-1A10 magánrepülőt is.

A járvány alatt megvásárolt összesen 16 ezer lélegeztetőgép nagy részét raktárakban őrzik, illetve a külügyminisztérium árulja és elajándékozni is elkezdte a fölösleget.

The post Magánrepülőt és jachtot is vett a maláj üzletember, aki 178 milliárd forintért adott el lélegeztetőgépeket a magyar kormánynak first appeared on 24.hu.

Related posts

Az EMA még nem tud nyilatkozni arról, hogy kell-e harmadik oltás

MO.CO.HU

Eltörte a gyereke orrát, lecsukták és megszüntették a szülői felügyeleti jogát

MO.CO.HU

Adócsalások, gyilkosság, börtön és kettős élet – a Gucci család legnagyobb botrányai

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This