8.3 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldkoronavíruskoronavírus friss hírekMAGYARORSZÁGrusvai miklós

Őszre várja a járványhelyzet romlását Rusvai Miklós

Fontos lenne, hogy minél többen beoltassák magukat most, amikor még béke van, és nem gyorsult be a koronavírus-járvány negyedik hulláma – mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A virológus szerint sokféle oka lehet annak, hogy a veszélyeztetettek közt is vannak, akik nem oltatták még be magukat. Vannak, akiknek egészségi állapotuk miatt nem adható be, mások információhiányból vagy fals információkból adódóan nem adatták be az oltást, de olyanok is vannak, akik nem tudtak regisztrálni.

Elmondta: az oltás után az ellenanyagszint körülbelül két-három hét alatt éri el a csúcsát, majd lassan csökkenni kezd. Felhívta a figyelmet arra, hogy a védettség mértékét a genetika és az életkor is befolyásolhatja, a korral arányosan az immunrendszer teljesítőképessége is csökken.

Rusvai Miklós szerint a következő tíz napban nem valószínű még, hogy begyorsul a járvány, a száraz meleg időt, mint általában a légzőszervi vírusok, a koronavírus sem kedveli. Ám a külföldről hazatérők által behozott vírusok, a tömegrendezvények és az iskolakezdés miatt szeptembertől ismét emelkedés várható a fertőzöttségi adatokban.

A virológus úgy vélte: az oltásoknak köszönhetően reményei szerint az idén ősszel nem lesz annyi súlyos beteg, mint tavaly vagy tavasszal.

(MTI)

The post Őszre várja a járványhelyzet romlását Rusvai Miklós first appeared on 24.hu.

Related posts

Leendő anyósa akarta megmérgezni az arát egy lagzin – állítja egy esküvőszervező

MO.CO.HU

Videón mutatja az influenszer a lógó szemhéját az elrontott botox után

MO.CO.HU

Demi Lovato szerint a földönkívülieknek sértő lehet, ha idegeneknek nevezzük őket

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This