23.6 C
Budapest
April 28, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
budapestMAGYARORSZÁGNagyvilágszantoriniwizz air

Szantorinin rekedt a Wizz Air 200 magyar utasa, mindeközben a ferihegyi reptéren elszabadultak az indulatok

A Wizz Air Szantorini-Budapest járata 2021. augusztus 6-án pénteken a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott felszállni, ami közel 200 Budapestre tartó utast érintett, közölte a légitársaság a 24.hu megkeresésére, miután lapunk egyik olvasója jelezte: önhibáján kívül egy nappal meghosszabbodott a nyaralása a görög szigeten.

Mint írták, a szantorini repülőtér időjárási körülményei, azaz az erős keresztirányú szél nem tette lehetővé a biztonságos fel- illetve leszállást, így utasaikért nem tudott Budapestről az eredeti menetrendnek megfelelően elindulni a járat.

Tovább nehezítette a helyzetet, hogy a Budapesten ragadt gép utasai közül a várakozás alatt többen verbálisan és fizikailag is erőszakossá váltak, ezzel veszélyeztetve az utazás biztonságát. A légitársaságunk zéró toleranciát tanúsít minden agresszív viselkedéssel szemben, számunkra továbbra is a legfontosabb utasaink, a személyzet és a repülőgép biztonsága

– közölték.

Hozzátették, a tervek szerint a járat szombaton 12 óra 30 perckor száll fel Szantorini irányába Budapestről, majd indul vissza Szantoriniről az ott ragadt utasokkal.

Lapunknak eljuttatott levelében a Wizz Air azt írta, a kint ragadt utasaik felmerülő szállásköltségeit megtérítik, illetve a szálláskeresésben is segítettek nekik.

Mivel a rossz időjárás más légitársaságokat és más járatokat is érintett, szálláshely csak nagyon korlátozott számban állt rendelkezésre a szigeten. Ezért tájékoztatták utasaikat, amennyiben tudnak saját maguknak szállást foglalni, az ezzel járó extra költségeket (szállás, reptéri transzfer) kárigényük benyújtása után utólag megtérítik számukra.

Bár a késés rajtunk kívülálló okokból történt, a Wizz Air őszintén elnézést kér minden érintett ügyfelétől az okozott kellemetlenségekért. Utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra

– zárta a Wizz Air.

The post Szantorinin rekedt a Wizz Air 200 magyar utasa, mindeközben a ferihegyi reptéren elszabadultak az indulatok first appeared on 24.hu.

Related posts

A Hamász tűzszünetet javasol, de Netanjahu szerint irreális feltételekkel

MOCOHU

Csődbe ment egy lesifotósokra szakosodott fotóügynökség Meghan Markle pere miatt

MOCOHU

Akár 100 ezer eurót is nyerhet az, aki beoltatja magát Lettországban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This