9.4 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
benzinbenzinárGazdaságMAGYARORSZÁGmolmol nyrtüzemanyagüzemanyagár

Bődületes profitot zsebelt be a Mol

A második negyedévben is jelentősen növelte a bevételét a Mol, így az 505 milliárd forintot meghaladó első féléves EBITDA (kamat, az adók, és az értékcsökkenés előtti üzemi eredmény) több mint kétszeresen múlta felül a tavalyi azonos időszak eredményét – derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett jelentésből.

  • Az EBITDA a konszolidált, nem auditált kimutatás szerint a második negyedévben elérte a 271,4 milliárd forintot, míg tavaly ugyanekkor 122,8 milliárd forint, 2020 első félévében pedig 246,9 milliárd forint volt.
  • A CCS (újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított) EBITDA az első negyedéves 200,2 milliárd forintról 262,9 milliárd forintra nőtt, míg a tavalyi második negyedévben 113,9 milliárd forint volt.

Ezek alapján írja azt a Portfolio.hu, hogy történetének legjobb negyedéves eredményét produkálta az olajtársaság.

  • A negyedéves tiszta üzleti eredmény 3,2 milliárd forintról 140,2 milliárd forintra, a féléves 96,5 milliárd forintról 218,5 milliárd forintra ugrott egy év alatt.
  • Az adózott eredmény pedig a második negyedévben 186 milliárd forint, három hónap alatt ekkora profitot zsebelt be az olajtársaság.

Az előrejelzések a közöltnél alacsonyabb, körülbelül 130 milliárd forint negyedéves tisztított üzleti eredményt vártak. A jelentés a Mol javuló pénzügyi eredményeket elsősorban a magas olajárral, és az üzemanyagértékesítés bővülésével magyarázza.

The post Bődületes profitot zsebelt be a Mol first appeared on 24.hu.

Related posts

Mautner Zsófia: Végre egymásra találhat Budapest és a vidéki gasztronómia

MOCOHU

Egy értékes hatású nemesfém: az ezüst

MOCOHU

„Vadnyugati állapotok” vannak az építőiparban, a versenyhivatal minden jelzést kivizsgál

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This