6.3 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
adóadóhiányKözéletMAGYARORSZÁGnavnemzeti adó- és vámhivatal

Egy férfi 5 milliárd forinttal lóg a NAV-nak

Egy év alatt több mint nyolc százalékkal, 1 millió 246 ezerre nőtt a NAV-val szemben hátralékot felhalmozók száma; ugyanakkor tavaly is több száz milliárd forint behajthatatlan követelést írt le az adóhivatal – írja a napi.hu a friss adóslista alapján. A feketelistát egy magánszemély vezeti, aki a bírsággal együtt bő ötmilliárd forinttal tartozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

A második negyedévben véglegessé vált határozatban 73 adósnál – 43 magánszemélynél és 30 gazdasági vagy egyéb szervezetnél – állapítottak meg nagy összegű, azaz magánszemélyeknél 10 milliónál, szervezeteknél 100 milliónál nagyobb adóhiányt.

Egy budapesti férfi az adósbajnok, neki 1,7 milliárd forint be nem fizetett adója van, ehhez további 3,5 milliárd forint bírság társul. A férfi nyolc vállalkozásban megfordult már, amelyek közül csak kettő működik, és egyben van még tulajdonrésze, azt is lefoglalta februárban a végrehajtó – írja a lap.

A NAV közzétette a huzamosabb ideje jelentős adótartozással rendelkezők listáit is. Jelenleg – június 30-ai állapot szerint – 2761 magánszemélyt tartanak nyilván 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással, közülük 720 adózó egyéni vállalkozóként szerepel a listán, és van 27 személy, akik lakcím nélküliek, számol be róla a portál.

„A listán már nem szerepel Dobrainé Marcsika, a 12 milliárdos károkozással vádolt karcagi „álbróker” neve, de listán van még lánya, Dobrai Erika, mint ahogy Bíró Ica neve is olvasható, csakúgy mint az egykori Sólyom légitársaság egyik alapítójának, Hurtyák Róbertnek és Volkova Ekaterinának, aki a volt gázkereskedő Emfeszt vezető Góczi Istvánnak a felesége.”

The post Egy férfi 5 milliárd forinttal lóg a NAV-nak first appeared on 24.hu.

Related posts

Nyákos, kellemetlen idővel ér véget a hét

MOCOHU

Egyetemfoglalás Isztambulban, a diákok nem fogadják el Erdogan új rektorát

MOCOHU

Látomás és valóság ér össze az éjszakában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This