13.8 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbűnügyletartóztatásMAGYARORSZÁGrobbanószerek

Kisebb robbanószerarzenált zsákmányolt egy testvérpár

Letartóztattak egy férfit, mert kisebb robbanószerarzenált rejtegetett otthonában. A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi egy lakatlan ingatlannál szedett össze csaknem 880 tételnyi robbanóanyagot, robbanószert és lőszert pár hónappal ezelőtt a testvérével.

A hatóságok hétfőn kutatták át a férfi ingatlanát, ahol megtalálták az eltulajdonított eszközöket. Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság robbanóanyag és robbanószer engedély nélküli megszerzésével elkövetett robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés és más bűncselekmény miatt nyomoz. A férfi akár 12 év börtönt is kaphat bizonyítottság esetén.

Figyelemmel a férfi terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlyára és a várható büntetésre, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Mindemellett a férfi a közvetlen családtagjai által lakott ingatlanon rejtette el a robbanószereket, bűntársa pedig ismeretlen helyen tartózkodik. Így a férfi szabadlábon hagyása esetén a tanúk és mások befolyásolásával veszélyeztethetné a bizonyítást. Továbbá a bűnismétlés veszélye is fennáll, ezért az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a férfit, majd elrendelte letartóztatását. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított fellebbezett ellene. A végzés nem végleges, de végrehajtható.

The post Kisebb robbanószerarzenált zsákmányolt egy testvérpár first appeared on 24.hu.

Related posts

Párttársai is New York állam kormányzójának lemondását követelik

MOCOHU

Osztrák kancellár: június végére 8 millió vakcinánk lesz

MOCOHU

Holnaptól bárki Rambo vagy John McClane lehet

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This