6.3 C
Budapest
April 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
grönlandjegesmedveMAGYARORSZÁGNagyvilágtámadás

Filmesekre támadt egy jegesmedve Grönlandon

Többször is rátámadt dokumentumfilmesekre egy jegesmedve Grönlandon. Az állatot problémásnak nyilvánították, ami azt jelenti, hogy bárki megölheti, ha még egyszer emberre támad – közölte kedden a dán hadsereg.

A jegesmedve hétfő hajnalban dugta be a fejét egy kutatóállomás hanyagul becsukott ablakán Grönland északkeleti részén, 400 méterre a daneborgi dán katonai bázistól, és megharapta a kezén az ott tartózkodó három férfi egyikét, mielőtt azok riasztópisztolyaikkal elkergették.

A sérült dokumentumfilmest előbb a katonai bázison látták el, majd Izlandra szállították további kezelésre. A jegesmedve – amelynek már öt korábbi incidense is ismert – még aznap délelőtt visszatért a helyszínre, majd a hétfőről keddre virradó éjszaka is, amikor sikerült betörnie egy ablakot, mielőtt a két ott maradt dokumentumfilmes újra elkergette riasztólövésekkel.

A Dániához tartozó, távoli északon fekvő sziget északkeleti részét jelenleg hőhullám sújtja, a térségben 23,4 Celsius-fokkal új hőmérsékleti rekord született. Szakértők szerint a jegesmedvék számára vadászterületül szolgáló jégtakaró eltünedezése arra készteti az Északi-sarkvidék emblematikus állatát, hogy a szárazföldön kutasson táplálék után. Még ritka, de egyre gyakoribb ember és jegesmedve konfliktusa.

Egy tavaly júliusban a Nature Climate Change című folyóiratban megjelent tanulmány szerint 2100 körülre kihalhatnak a jegesmedvék, amelyeknek száma jelenleg 25 ezerre tehető.

The post Filmesekre támadt egy jegesmedve Grönlandon first appeared on 24.hu.

Related posts

Menczer Tamás: Nukleáris eszkaláció esetén mindannyian elpusztulunk

MOCOHU

Megtudtuk, kik szerepelhetnek az őszödi beszédről szóló politikai krimiben

MOCOHU

A Wizz Air kötelezővé teszi a védőoltást a fedélzeti személyzetnek

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This