18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
erdőtűzgörögországhőségMAGYARORSZÁGNagyvilágtűz

Görögországban már a főváros közelében is ég a növényzet

Megrövidítették kedden az Akropolisz és több más ókori nevezetesség látogatási időtartamát a nagy hőség miatt a görög fővárosban, amelynek közelében ráadásul lángol a növényzet.

42 Celsius-fokra emelkedett a hőmérséklet kedden Athén több részén, a hőhullámot több mint 30 éve a legperzselőbbnek mondják a görög hatóságok.

Az Akropoliszt máskor reggel nyolc órától este nyolcig lehet látogatni, mostantól azonban délután öt óra a határidő.

Athéntól északra közben lángra kapott a növényzet. Száz tűzoltó, 35 autóval és kilenc repülővel próbálja oltani a tüzet, amely egyelőre nem fenyeget lakóépületeket, ipari létesítményeket, ugyanakkor vastag füstfelhővel borítja be a város légterének egy részét. Több vasútvonalon leállt a közlekedés és egy autópályaszakaszt is le kellett zárni.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök arra hívta fel honfitársai figyelmét, hogy az országnak az elmúlt évtizedek legnagyobb hőségével kell szembenéznie. A polgári védelem pedig arra figyelmeztette a lakosokat, hogy evakuálhatják a városrészt szükség esetén, és hogy tartsák csukva otthonuk ablakait, nehogy egy bepattanó szikra lakástüzet okozzon.

Görögországban több mint száz helyen kapott lángra a növényzet az utóbbi napokban, és hasonlóan tüzes a helyzet Törökországban, Olaszországban és Franciaország déli vidékein is.

(MTI)

The post Görögországban már a főváros közelében is ég a növényzet first appeared on 24.hu.

Related posts

Hogy kívánjam meg, ha folyton idegesít?

MO.CO.HU

Pokoli bolygóra bukkantak

MO.CO.HU

Pachmann Péter és Istenes László gardróbjából is előkerültek a karácsonyi csúnya pulcsik

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This