13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
augusztus 20kovács zoltánKözéletMAGYARORSZÁG

Kovács Zoltán: A valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülünk augusztus 20-án

Fesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek az augusztus 20-ai nemzeti ünnepre – jelentette be a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten. Kovács Zoltán elmondta, hogy a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, 3 és fél napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen, több száz program lesz.

Az államtitkár hozzátette: az augusztus 20-ai központi rendezvényeket nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig arról beszélt, hogy az ünnepi programok célja az is, hogy megsegítsék a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai ágazatot, az abból élő családokat. A központi programok látogatói a budapesti szálláshelyeken, éttermekben, attrakcióknál tudják támogatni az ágazatot. A fővárosi szállásfoglalásoknál már most kiugrás tapasztalható az ünnepi hétre – tette hozzá.

Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója korábban a rendezvénnyel kapcsolatban azt mondta, hogy:

a 34 perces tűzijáték alatt több mint 40 ezer rakétát lőnek fel, az eddigieknél nyolcszor-kilencszer többet. Mintegy 4,3 kilométer hosszan, a Margit híd és a Petőfi híd között, a Duna mindkét oldalán, valamint 14 uszályról, és 65 pontonról lövik majd fel a rakétákat, Számos rakparti épületet megvilágítanak fényfestéssel, és 100 drónnal a keresztet is megjelenítik

The post Kovács Zoltán: A valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülünk augusztus 20-án first appeared on 24.hu.

Related posts

Mikulásból télapó – mindennapi vallásosság a szocializmus alatt

MOCOHU

Kárpáti Rebeka: Egy kicsit üresnek és demotiváltnak érzem magam

MOCOHU

Elmesélték gyorsétteremben dolgozók, mik voltak a legfurább dolgok, amiket láttak autós rendelésnél

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This