15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
esőidőjárásMAGYARORSZÁGmelegnyaralásstrandTudományvihar

Időjárás: jön a strandolók rémálma

A múlt hét utolsó napjaiban két hidegfront is „nekirontott” a masszív kánikulának, a pénteki megbillentette, a vasárnapi pedig ki is mozdította térségünkből. Jelenleg hazánk e második hidegfront hátoldalán tartózkodik, északnyugati irányból áramlik fölénk a „hűvös” levegő.

A »hűvös« rendkívül relatív fogalom, hiszen az eddigieknél tényleg jó 10 fokkal enyhébb a hőmérséklet, ám a héten várható 26-31 fokos maximumok éppen csak 1-1,5 Celsius-fokkal maradnak az ilyenkor szokásos alatt

– mondja a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

Nem fagyunk bele a Balatonba

Ami a hőmérsékletet illeti, a vasárnap érkezett változás viszonylag tartósnak mutatkozik, egész héten maradunk a 24-30, 26-31 foknál, már ami a nap legmelegebb óráit illeti. Hajnalonként hűvös lesz, 13-18 fok, de ez is csak hajszálnyival lesz az ilyenkor szokásos 15-20 fok alatt.

A híradásokban 10-11-fokos reggelek is megjelennek lehetőségként, és való igaz: az ország közismert, leghidegebb pontjain, mint például Zabaron tényleg előfordulhat. A meteorológus azonban kiemeli, hogy ne az ilyen, egyébként ugyancsak szokásos szélsőértékek alapján készüljünk a hétre. Sehol nem lesz szükség nagykabátra, és a Balatonba sem fog belefagyni senki.

Komolyabb esők a hét közepén

A nyaralásukat strandolásra, kirándulásra alapozóknak azért nem ez lesz a nyerő hetük, két nyugis nap után ugyanis szerdán egy sekély ciklon hatására jelentős mennyiségű csapadék érkezik.

A záporok és zivatarok mellett csütörtökön országszerte számíthatunk tartós, kiadós esőkre, míg pénteken főleg a keleti országrészben várható csapadék.

E két nap időjárása vitán felül a strandolók rémálma, ám megéri kitartani: szombaton és vasárnap száraz, napos időben lesz részünk, a 30 fok körüli hőmérséklet mellett szinte zavartalan napsütésre van kilátás.

Az Agronaptár.hu hosszabb távú előrejelzése szerint vasárnap este, vagy hétfőn érkezik egy újabb hidegfront, ami meglehetősen csapadékosnak ígérkezik, de gyorsan át is halad fölöttünk. A jövő hét közepétől aztán ismét nyugodtabb, melegedő időben reménykedhetünk.

Még távolabbra nézve egyelőre nem látszanak tisztán a részletek, a modellek egyelőre hónap végére adnak viszonylag stabilan egy keményebb hőhullámot, amit majd szeptember elején megváltó esőzések követnek majd.

Bihari Dániel további cikkei
  • Innen származik a „Hajrá, magyarok!”
  • Mohácsi csata: sikerült felfedni egy újabb titkot
  • Mostantól másképp érkeznek a zivatarok

The post Időjárás: jön a strandolók rémálma first appeared on 24.hu.

Related posts

Hende Csaba nem győzi dicsérni Ungár Pétert

MO.CO.HU

Vádat emeltek a férfi ellen, aki összevert egy utast a csepeli buszon a lehúzott maszkja miatt

MO.CO.HU

Nem a sztároké, hanem az eddig őket segítő serpáké az utolsó nagy hegymászórekord

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This