15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
autósportesteban oconf1Forma-1magyar nagydíjMAGYARORSZÁGSport

Tömeges karambol, egyetlen autóval indított rajt, történelmi első Ocon-győzelem – őrületes volt a Magyar Nagydíj

Esteban Ocon nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíjat egy nem mindennapi futamot követően.

Rögtön a rajt után az első kanyarban hibázott Valtteri Bottas, aki elszámította magát, későn fékezett és ezzel Lando Norris kocsijának hátuljában találta magát. Norrist rátolta Sergio Pérezre is, sorra pörögtek ki az autók. Hátrébb sem úszták meg a balesetet, Lance Stroll ugyanis hasonló bakival okozott gondot. Meg kellett állítani a futamot és öten is kiestek: Bottas, Leclerc, Stroll, Pérez és Norris sem „élte túl” a karambolt.

Kapcsolódó
Valtteri Bottas hibája után alakult ki tömegkarambol a Magyar Nagydíjon

Négyen is kiestek a versenyből az első kanyarban történt baleset miatt.

Az eső viszont a pihenő alatt elállt, a pálya azonban még nedvesnek tűnt. Ment a matekozás nagyban, hogy intermediate, vagy lágy leverékű gumikat tegyenek fel a csapatok. Végül szürreális jelenettel indították újra a futamot: egyedül Lewis Hamilton állt a rajtkockába esőkhöz használt gumikon, miközben a felvezető kör végén mindenki más a boxutcába ment lágyakért. Nyikita Mazepinnek ez lett a veszte, mert az egyik Alfa Romeóval összeért az autója és a jobb kereke kitört. Ezzel az orosz is kiesett.

Eközben Hamilton egy kör után kiment lágy keverékű kerekekért és mivel bocsánatot kért a rádióban valószínűleg az ő javaslata volt intermediate-en folytatni. Ezzel utolsó helyre csúszott, a negyedik körben ez volt az élmezőny sorrendje: Esteban Ocon, Sebastian Vettel, Nicholas Latifi, Juki Cunoda, Carlos Sainz.

Max Verstappen autója is fulladozott a nagy ütközések után, képtelen volt előrébb jönni, eközben viszont Hamilton kocsija megúszta az egészet és az eltaktikázott újraindítás sem okozott gondot. A címvédő a 20. körben kiment kemény keverékű gumikért és hatalmas felzárkózásba kezdett, húsz kör alatt már a negyedik helyen autózott.

Hamilton újabb kerékcserére szorult azonban, így lágyakon fejezte be a versenyt, de balszerencséjére Fernando Alonso mögé jött vissza ötödikként és a spanyol mellett hosszú ideig képtelen volt elszáguldani. Végül négy körrel a vége előtt sikerült becserkésznie az Alpine versenyzőjét, így a hajrára egy másik spanyolt, Sainzot kezdhette üldözni – immár a dobogóért. A Ferrari pilótája jóval egyszerűbb kihívásnak bizonyult, így a címvédő harmadik helyen végzett, míg Max Verstappen csak tizedik lett.

Az élen Esteban Ocon nem hibázott, így az újraindítást követően egy gyengécske Vettel-támadást kivédve életében először nyert futamot.

Mögötte Vettel végzett, de George Russell is fontos napot zárt, ugyanis életében először pontszerző helyen, kilencedikként zárt egy versenyt Williams-pilótaként. Apró szépséghiba, hogy csapattársa, Nicholas Latifi előtte ért célba. Alonso ötödik lett, így a legtöbb pontot meglepetésre az Alpine gyűjtötte be a Hungaroringen.

The post Tömeges karambol, egyetlen autóval indított rajt, történelmi első Ocon-győzelem – őrületes volt a Magyar Nagydíj first appeared on 24.hu.

Related posts

Sok háztartás pénzügyi helyzete romlott, nőttek a vagyoni különbségek

MO.CO.HU

Az Emmi saját halottjának tekinti Hankiss Ágnest

MO.CO.HU

Könnygázzal és gumilövedékkel oszlatták fel az isztambuli Pride-ot

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This