9.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
eltiltásfővárosi kormányhivatalKözéletMAGYARORSZÁGmészáros lőrinctiltás

Eltiltották az utazásszervezéstől Mészáros vadászati cégét

Egy évre eltiltotta a fővárosi kormányhivatal utazások szervezésétől a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó VÉRT Vadászati Kft-t – vette észre az mfor.hu. A hivatal döntésének háttere egyelőre nem ismert.

Mészáros cégét a korábbi nyolcadik kerületei polgármester, Sára Botond kormánymegbízott által vezetett fővárosi kormányhivatal tiltotta el tevékyenységétől. A Talentis Agro Zrt. által tulajdonolt VÉRT Vadászati Kft. a tiltólistán viszonylag ismeretlen és minimális forgalmú utazási irodákkal szerepel együtt. Erre a listára került fel korábban a Robinson Tours, amely pandémia miatt tavaly májusban csődbe jutott.

A lap azt írja, az eddigi gyakorlat szerint, legfőképp fizetésképtelenség miatt lehet felkerülni a listára, de azt nem tartják valószínűnek, hogy Mészáros cége az esetében is erről lenne szó.

Az eltiltás még idén február 11-én kezdődött és egy évig van érvényben.

A VÉRT Vadászati Kft. főtevékenysége a vadgazdálkodás, de utazásszervezéssel és utazásközvetítéssel is foglalkoznak a tevékenységi körük alapján. A bélmegyeri vadászkastélyban és az alcsútdobozi vadászházban luxusszállásokat is kínálnak.

A hvg.hu azt írja, a cég korábban azzal került a hírekbe, hogy 2016-ban a hosszú évek óta jelen levő vadásztársaság helyett az ifjabb Mészáros Lőrinc által frissen megalakított társaságához kerültek a vadászati jogok. A helyi vadászok perre is mentek, a hírek szerint az ügy ott tart, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulhatnak.

The post Eltiltották az utazásszervezéstől Mészáros vadászati cégét first appeared on 24.hu.

Related posts

Az ingatlan.com-on árulták a néhány éve uniós pénzből felépített balatoni környezetvédelmi szellemközpontot

MOCOHU

Egy hét alatt kideríthetnénk, mennyire hatásos a kínai vakcina

MOCOHU

Egy elnöki rendelet alapján megfosztják tisztségeiktől a kettős állampolgárságú kárpátaljai magyarokat

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This