12.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
helyreállítási alaphomofób pedofiltörvényhomofóbiakovács zoltánKözéletMAGYARORSZÁGpedifiltörvényvasárnapi újság

Kovács Zoltán: Honnan tudná egy Forma 1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok?

A közszolgálati rádió Vasárnapi Újság című műsorának vendége volt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Kovács a műsorban a júniusban elfogadott homofób pedofiltörvényt ért nemzetközi kritikákról is beszélt.

Honnan tudná egy Forma 1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok, milyen következetesen védi az alkotmány és a magyar kormány a családok és gyermekek jogait?

– tette fel a kérdést az államtitkár. Szerinte a magyarországi Forma 1-es futamra érkező sztárok megszólalása egy hálózat működését példázza, ez a hálózat „beszélő fejeket” szólaltat meg, ha egy bizonyos kérdésben – például az általa gyermekvédelminek nevezett homofób törvény ügyében – egy tagállam másként gondolkodik, mint azt a nemzetközi mainstream elvárná. Kovács a rádióinterjúban a törvényt összefüggésbe hozta az EU-s helyreállítási alappal kapcsolatos megegyezés késedelmével is. Arra a riporteri kérdésre, hogy miért nincs még megállapodás a helyreállítási alapról, az MTI szerint az államtitkár azt mondta:

Ránk akarnak kényszeríteni egy világlátást, ha pedig egy tagállam nem úgy cselekszik, ahogy a brüsszeli bürokraták gondolják, akkor mondvacsinált okokkal, jogi köntösbe csomagolva, politikai támadás indul.

Kovács szerint az újraindítási alaphoz való hozzáférést gyakorlatilag blokkolják, épp akkor, amikor a gazdaságnak gyors beavatkozásra van szüksége az újrainduláshoz.

Felfüggesztik a tárgyalásokat, zsarolnak az ehhez nem kapcsolódó gyermekvédelem ügyében

– mondta az államtitkár.

A napokban több közismert Forma 1-es sportoló bírálta a magyar kormány politikáját, amely a gyermekvédelmet ürügyként használva hangol a szexuáis kisebbségek ellen.  Sebastian Vettel a hétvégi Magyar Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatóján a kormány által hozott melegellenes pedofiltörvénnyel kapcsolatban azt mondta, nyomasztónak tartja, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz.

Előzőleg a hétvégi futam előtt Lewis Hamilton biztosította támogatásáról azokat, akiket hátrányosan érint a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye, amelyet elfogadhatatlannak, gyávánk, és félrevezetőnek nevezett. törvény ez a hatalom részéről. Hamilton azt mondta, szerinte mindenkinek joga van, hogy önmaga lehessen, mindegy, hogy kit szeret vagy milyen nemmel tud azonosulni. Szeretném biztatni a magyar polgárokat, hogy a következő választáson úgy szavazzanak, hogy megvédjékek az LMBTQ-közösség jogait.

A Nemzeti Választási Bizottság által pénteken hitelesített öt népszavazási kérdésről is szólt Kovács. Szerinte olyan kérdésekről van szó, amelyekben csak a magyaroknak van joguk dönteni, ezek a kérdések nem tartoznak az EU kompetenciájába. Az államtitkár hangsúlyozta, a népszavazás a legalkalmasabb formája a népakarat kifejezésének, arról azonban, hogy egy már hatályba lépett törvény rendelkezéseiről miért utólag kell népszavazást tartani, nem esett szó.

The post Kovács Zoltán: Honnan tudná egy Forma 1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok? first appeared on 24.hu.

Related posts

Kína és Amerika is ugyanúgy kezelte a járványt: hazugsággal

MOCOHU

Egyetemet, vasutat Kínából!

MOCOHU

Rövidesen nyári meleg lesz

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This