15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
japánkoronavíruskoronavírus adatokkoronavírus friss hírekMAGYARORSZÁGNagyvilágthaiföldtokió

Rekordot döntött az új fertőzöttek száma Tokióban, Thaiföldön és Malajziában

Rekordot döntött az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma a japán fővárosban, valamint Thaiföldön és Malajziában – közölték szombaton a helyi hatóságok, amelyek szerint a vírus delta variánsa okolható a fertőzéses esetek ugrásszerű emelkedéséért.

Az olimpiai játékoknak otthont adó japán metropoliszban 4058 új fertőzöttet azonosítottak. A 24 órán belül regisztrált koronavírusos megbetegedések száma még sosem lépte át a négyezer főt. Az olimpia szervezői 21 új esetet jelentettek.

A japán kormány pénteken hosszabbította meg a járvány miatt bevezetett rendkívüli jogrendet augusztus végéig, egyszersmind kiterjesztette Tokióval szomszédos három prefektúrára, valamint Oszakára.

Malajziában szintén rekordszámú új fertőződést, 17 786 koronavírusos esetet regisztráltak. A fővárosban, Kuala Lumpurban fekete zászlót lengető fiatalok kisebb csoportja követelte Muhyiddin Yassin kormányfő lemondását a szerintük rossz járványkezelés miatt.

Thaiföldön szintén rekordot döntött a napi esetszám 18 912 új koronavírus-fertőzöttel. Az összes fertőzött száma ezzel már csaknem eléri a 600 ezer főt. A járvány hivatalosan azonosított halálos áldozatainak a száma 4857. A thaiföldi kormány közölte, hogy az új esetek 60 százalékát, de a fővárosban, Bangkokban már az esetek 80 százalékát a vírus delta variánsa okozta.

Egyelőre nincs arra bizonyíték, hogy a koronavírus delta variánsa halálosabb lenne, mint a korábbi változatok, az viszont beigazolódott, hogy sokkal gyorsabban képes terjedni – mondta a Reuters hírügynökségnek Szupakit Szirlak, a thaiföldi orvostudományi hivatal főigazgatója.

Közben Kínában, a keleti országrészben fekvő Nancsingban szintén kimutatták a vírus delta variánsát a repülőtéri takarítószemélyzet tagjaiban, akik előzőleg egy Oroszországból érkező járaton dolgoztak.

A Covid-19-fertőzések száma 80 százalékkal nőtt a világon az elmúlt négy hétben. Fennáll a veszély, hogy elveszítjük a vírus elleni küzdelemben nehezen elért eredményeket; a világ sok országának egészségügyi rendszere túlterhelt

– mondta pénteken sajtótájékoztatón Tedrosz Adanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.

(MTI)

The post Rekordot döntött az új fertőzöttek száma Tokióban, Thaiföldön és Malajziában first appeared on 24.hu.

Related posts

Esős időmérőn Verstappené a pole, Alonso az első sorban

MO.CO.HU

Meghalt Farkas Árpád Kossuth-díjas költő

MO.CO.HU

Három vereséggel kezdett, utána Eb-t nyert az U15-ös pólóválogatott

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This