6.3 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldegészségügyhősök terekásler miklósmagyar egészségügyi szakdolgozói kamaraMAGYARORSZÁGmeszknagygyűléspdszszolgálati jogviszonytanároktüntetés

Több száz egészségügyi dolgozó tüntet a Hősök terén

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara  naggygűlést hirdetett vasárnap délelőttre a Hősök terére. Az eseményre szólító felhívás szerint „az egészségügyi szakdolgozók által nyújtott szakmai tevékenység szolgálat, ami azonban nem jelenthet szolgaságot”.

Az érintettek az új szolgálati jogviszony miatt is tüntetnek, az ugyanis az ápolókra terheket rótt, a mellettük dolgozó orvosok viszont béremeléshez jutottak. Az ápolók és a szakdolgozók viszont nem kaptak jelentős béremelést, így tovább nőtt az orvosok és a velük dolgozó ápolók közötti bérszakadék.

A MESZK szerint egy hosszú folyamat végeredménye ez a nagygyűlés, folyománya az elmúlt időszak egyoldalú kommunikációjának, annak, hogy a döntéshozók nem hallgatták meg a szervezet, így az általuk képviselt szakdolgozók jelzéseit – sem a tárgyalóasztaloknál, sem levélben.

A demonstrálók többsége fehér pólóban vagy ingben jelent meg, és fehér lufit tart a kezében. Nem sokkal 10 óra előtt nagyjából a Hősök tere fele telt meg a demonstrálókkal, akik 2-3 ezren lehetnek. 

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

A nagygyűléshez több szakszerevezt is csatlakozott, többek között a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Cikkünket folyamatosan frissítjük. 

The post Több száz egészségügyi dolgozó tüntet a Hősök terén first appeared on 24.hu.

Related posts

Vajna Tímeát eljegyezték, megmutatta a vőlegényét

MOCOHU

170 ezer ember jogosult a tíz nap extra szabadságra

MOCOHU

Palvin Barbara magyarul énekeltette amerikai pasiját

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This