15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
a hazugság áraelk*rtukhelmeczy dorottyakálomista gáborKultúraMAGYARORSZÁGőszödi beszéd

Kálomista: Az Elk*rtuk egy iszonyú jó film, Brüsszelben is vetíteném

Interjút adott a Magyar Nemzetnek az Elk*rtuk című, az őszödi beszédet, illetve annak hatását bemutató politikai krimi vezető producere, az utóbbi huszonöt év számos színvonalas filmjén (Valami Amerika, Csak szex és más semmi, Zimmer Feri 1-2., Pappa Pia) dolgozó Kálomista Gábor – vette észre a 444.

A szakember szerint a személyes drámát középpontjába állító nagyjátékfilm nem egyszerűen csak felborzolja majd a hazai közélet kedélyeit, de annyira jól sikerült, hogy a nemzetközi közönség is vevő lehet rá.

Bevallom, én teljesen a film hatása alatt vagyok. […] Visszanézve azt, ami elkészült, úgy gondolom, hogy ez egy iszonyú jó film.

– mondta, majd a korábban A hazugság ára munkacímen futó, nyolcszáz millióból megszülető munka sztoriját is elmesélte:

A történet szerint amikor egy fiatal, ambiciózus elemző rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll az MTV-nél újságíró-gyakornokként dolgozó szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel lebukik a főnöke előtt, egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak. Ezért miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromát és a budapesti rendőrattakokat kutatja, nem csak a karrierje kerül veszélybe.

Producertársa, Helmeczy Dorottya arról is beszélt, hogy céljuk a minél szélesebb réteg – a moziba járó fiatalokat például fiatal színészekkel próbálják megszólítani, de egy streaming-szolgáltatóval is tárgyalnak –, Kálomista pedig hozzátette:

szeretnék a filmet külföldön is forgalmazni, sőt, még Brüsszelbe is elvinnék, remélve, hogy lesz, aki ezután feltesz majd magának néhány kérdést.

A gondolatot ezután ki is fejtette:

Például hogy Magyarország hányadszor vívja meg a saját szabadságharcát: hol vérrel, hol kiállással, ésszel, tisztelettel vagy erővel. Ez egy szembesítés is: nézzétek meg, mit okoztatok. Szerintem a politikában elkövetett bűnök – éppen úgy, ahogy az emberiesség ellen elkövetett bűnök – nem évülnek el.

A teljes interjú a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

The post Kálomista: Az Elk*rtuk egy iszonyú jó film, Brüsszelben is vetíteném first appeared on 24.hu.

Related posts

Újabb kilenc év börtönt kapott Gruevszki

MO.CO.HU

Kéttonnás holdhalat fogtak a spanyol partoknál

MO.CO.HU

Jair Bolsonaro: Börtönbe zárnak, megölnek vagy győzni fogok

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This