7.2 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
googlegoogle playgoogle play áruházgoogle play storeMAGYARORSZÁGTech

Fontos újítást kap a Google Play áruház

A Google idén májusban jelentette be, hogy a Play Áruházban hamarosan több információ várható arról, milyen jellegű felhasználói adatokat gyűjtenek egyes alkalmazások, annak készítői miként tárolják és osztják tovább az információkat. Mindez egy külön panelen fog megjelenni az appok adatlapján. Az adatbiztonsági tudnivalókat októberben kezdhetik el feltölteni a fejlesztők az appokhoz, jövő áprilisig ezt mindenkinek meg kell tennie. Az új szekció csak valamikor 2022 első negyedében válik láthatóvá a mobilozóknak.

A keresőcég addig is előzetesen közzétett pár képernyőmentést, amin látható, hogyan képzelik el a dolgot. Az új panel az értékelések felett fog megjelenni, és rövid összegzést kínál az app adatvédelmi irányelveiről. Lenyitásra bővebben is elolvashatóvá válik, hogy pontosan milyen típusú adatokat gyűjt össze a szoftver, használ-e titkosítást, megfelel-e általánosságban a fontosabb adatvédelmi szabványoknak, így a felhasználó még a letöltés előtt tájékozódhat.

Az Apple már tavaly év végén bevezette a maga megoldását, az App Store-ban megjelenő összes app mellett fel kell tüntetniük a fejlesztőknek, hogy milyen hozzáférésekre van szükség a használatukhoz, és milyen típusú adatokat gyűjtenek be.

Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • A tinik fiókjait érintő változásokat jelentett be az Instagram
  • Így támadnak az olimpia alatt a csalók
  • Csak a beoltott dolgozókat engedi vissza a Facebook és a Google

The post Fontos újítást kap a Google Play áruház first appeared on 24.hu.

Related posts

Kidolgozták a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét

MOCOHU

Randevúra ment a 40 éves nőhöz, de késsel várták és üres zsebbel távozott

MOCOHU

Az aranyra esélyes olimpiai bajnok elesett a budapesti futamában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This