7 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
akcióhatodik kerületKözéletMAGYARORSZÁGTEK

Feljelentést tett a skizofrén férfi anyukája, miután fia életveszélyes sérüléseket szenvedett egy TEK-es akcióban

Feljelentette a TEK-et az a nő, akinek fia Krisztián – a rendőrök szerint – gázriasztó fegyverrel fenyegetőzött néhány hete egy budapesti társasházban – tudta meg az RTL Klub Híradója. A férfit a TEK kommandósai fogták el: gumi- és babzsáklövedékes fegyverrel is lőttek rá, életveszélyesen megsérült. Az édesanyja a híradónak azt mondta, hogy gyereke évek óta paranoid skizofréniában szenved, orvos is kezelte, de fél éve nem szedte a gyógyszereit.

A 444 cikkéből az is kiderült, hogy a 42 éves férfi júniusban, egy rossz epizódjában egy budakeszi szépségszalon fodrászához közelített egy légpuskával a kezében. A fodrász kihívta a rendőrséget, Krisztián viszont addigra már elment. A rendőrök kimentek a lakására, a férfit aztán Budaörsre szállították, ahol kihallgatták.

Amikor szülei értesültek róla, hogy mi történt, azt kérték, szállítsák át Krisztiánt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, mert azzal tennék vele a legjobbat, és erre kötelezni is csak a hatóságok tudják. A rendőrök azonban nem szállították át sehova, orvost sem hívtak hozzá, hanem elengedték

– írja a 444.

Két nappal később egy szomszédja azzal riasztotta a rendőrséget, hogy fegyverrel hadonászik, és fenyegetően lép fel vele szemben. A rendőrség értesítette a Terrorelhárítási Központot, akik nagy erővel vonultak ki a hatodik kerületi társasházhoz. A kommandósok körbevették a lakást, ő pedig bezárkózott.

A helyszínen készült videó egy pillanatképe szerint Krisztián egy ponton kezében fegyvernek látszó tárggyal lépett ki a lakásból, és azt rájuk fogta. Erre a rendőrök gumilövedékkel rálőttek.

A TEK munkatársai úgy vonultak a helyszínre, hogy tudták, pszichés beteghez mennek, mégsem volt a helyszínen szakember, csak két túsztárgyaló.

A 444 azt írja, hogy az elfogás részletei nem ismertek, mert a videót, melyből a police.hu oldalán is csak rövid részleteket és képeket közöltek, egyelőre még a férfi ügyvédjének, Győző Gábornak sem adták át. Ő a portálnak azt mondta, hogy egy pszichés beteg esetében, különösen ha egy paranoid skizofrénről van szó, aki felfokozott és rémült állapotban van, csak növeli a paranoiát, ha rátörnek és fenyegetően lépnek fel vele szemben. A TEK állítása szerint Krisztián több lövést is leadott a kommandósokra, az ügyvéd elmondása szerint viszont a helyszínen nem találtak lövedéket. Krisztiánra elsősorban tömegoszlatásra kitalált, úgynevezett nem halálos lövedékekkel lőttek, és a TEK jelentése szerint a lakásban már nem lőttek a férfira, ezért egyelőre nem világos, hogyan sérült meg életveszélyesen. A férfit egy hónapig kómában tartották, kétszer kellett újraéleszteni. Később lélegeztetőgépre került, egy fertőzés miatt pedig gégemetszést kellett végrehajtani rajta.

The post Feljelentést tett a skizofrén férfi anyukája, miután fia életveszélyes sérüléseket szenvedett egy TEK-es akcióban first appeared on 24.hu.

Related posts

Dér Heni két hetes babájáról posztolt

MO.CO.HU

Fagyasztóládában hozták be a drogot, vádat emeltek ellenük

MO.CO.HU

Megvan, mikor lehet meg az előválasztás végeredménye

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This