15.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
foglalkoztatottságGazdaságkshMAGYARORSZÁGmunkanélküliség

Történelmi csúcson a foglalkoztatottság

Júniusban a foglalkoztatottak  átlagos havi létszáma az előző havihoz képest 85 ezerrel, a tavaly júniusihoz képest pedig 98 ezerrel emelkedett, így elérte a 4 millió 692 ezret – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A gyors növekedésben szezonális okok is szerepet játszhattak, ugyanakkor ezt tovább erősíthette, hogy a szolgáltató szektor a korlátozások feloldásával növelhette a munkaerő iránti keresletét. A Portfolio kiemelte, ilyen magas foglalkoztatási adatot még sosem jelentett a KSH, vagyis új történelmi csúcsot láthatunk. Hasonló a helyzet, ha a foglakoztatási adatot szűrjük a közmunkásokkal és a külföldön dolgozókkal: az elsődleges munkaerőpiacon 4,45 millió ember dolgozott a második negyedévben, ez is új rekord.

A negyedéven belül a június még kimagaslóbb számokat hozott, számításaink szerint az elsődleges piacon először emelkedett 4,5 millió fölé a foglalkoztatottság.

A munkanélküliek száma ugyancsak júniusban 47 ezerrel csökkent az egy évvel korábbihoz mérve, viszont az előző hónaphoz képest 4 ezerrel nőtt. A munkanélküliek átlagos havi létszáma 193 ezer  volt. A munkanélküliségi ráta egy év alatt 1,0 százalékponttal, 4,0 százalékosra csökkent. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adminisztratív adatai szerint a nyilvántartott álláskeresők létszáma 29,4 százalékkal, 265 ezer főre csökkent.

The post Történelmi csúcson a foglalkoztatottság first appeared on 24.hu.

Related posts

Kate Moss lett Kim Kardashian fehérneműinek az arca

MOCOHU

Aludjuk sikeresre magunkat (x)

MOCOHU

Többen eltűntek egy robbanásban Belgrád mellett

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This