10.5 C
Budapest
April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
capitolium ostromacsatameződonald trumpegyesült államokMAGYARORSZÁGmeghallgatásNagyvilágvizsgáló bizottság

Középkori csatamező, rasszizmus, erőszak: elkezdődött a Capitolium ostromát vizsgáló bizottság meghallgatása

Középkori csatamezőhöz hasonlította az amerikai törvényhozás épületének január 6-ai ostromát az ottani intézkedés közben megsebesült rendőrök egyike kedden, a történtek kivizsgálásával megbízott kongresszusi bizottság első meghallgatásán.

Közelharcot vívtunk, hogy megakadályozzuk a demokratikus folyamataink felforgatására törekvő, erőszakos tömeg behatolását a Capitoliumba

– így összegezte a történteket az MTI szerint Aquilino Gonell, a beidézett négy rendfenntartó egyike, kielemve, hogy borzalmas, pusztító fizikai erőszakkal kerültek szembe a történtek idején.

Egy másik rendőr, az afroamerikai Harry Dunn arról számoltba, hogy tüntetők rasszista szidalmakat kiabáltak felé az ostrom során.

A kilenctagú bizottságot azután állították fel, hogy a szenátusban a republikánusok leszavazták egy független vizsgálat megindítását, mondván, hogy az politikailag motivált lenne. A testület tagjait végül a képviselőház demokrata párti többségének vezetője, Nancy Pelosi nevezte ki, elnöke párttársa, Bennie Thompson lett.

Donald Trump támogatói egy gyújtó hatású beszédét követően megostromolták az amerikai törvényhozás épületét 2021. január 6-án. A Capitoliumban a szenátus épp a demokrata párti Joe Biden győzelmét hozó novemberi elnökválasztás eredményeit készült hitelesíteni. Az összecsapásokban öten életüket vesztették, köztük a biztonsági erők egy tagja, az épületet védő rendőrök közül ketten később öngyilkosságot követtek el. Az előző elnök nem ismerte el vereségét, és arról írt a közösségi oldalain, hogy a választást elcsalták. A történtekkel kapcsolatban több mint ötszáz ember ellen vádat emeltek.

The post Középkori csatamező, rasszizmus, erőszak: elkezdődött a Capitolium ostromát vizsgáló bizottság meghallgatása first appeared on 24.hu.

Related posts

Brutális csoportba került a női kéziválogatott az olimpián

MOCOHU

Bejelentették, mikor kapja meg a koronavírus elleni oltást Milos Zeman

MOCOHU

A nap, amikor Billie Jean King visszavágott az „anyák napi mészárlásért”

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This