14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbűnügycsaládsegítőfenyegetésMAGYARORSZÁGnógrád megyepedagógusromhánytanár

Börtön várhat a tanárokat, családsegítőt fenyegető nógrádi testvérpárra

A Balassagyarmati Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal a 32 és 29 éves romhányi nővel szemben, akik az ottani általános iskolában rendszeresen sértegették, fenyegették a pedagógusokat és a gyermekvédelmi szolgálat munkatársát.

A két nő 2020 februárjában az iskola udvarán tartott napközis foglalkozás közben, a gyermekek jelenlétében kiabálva szidalmazta a foglalkozást tartó pedagógust. A hangoskodásra az igazgató és helyettese is az udvarra sietett, ekkor az elkövető testvérpár őket kezdte szidalmazni és fenyegetni. A foglalkozást ilyen körülmények között a tanító nem tudta folytatni, a gyermekeket az épületbe kellett kísérnie.

A nők unokaöccse is az iskolába járt, akinek osztályfőnöke 2020 szeptemberében azzal hívta fel a kisfiú édesanyját, hogy menjen a gyermekért annak viselkedési problémái miatt. A fiúért nem az anya, hanem 32 éves nagynénje ment, aki az osztályfőnököt sértegetni kezdte, szakmai hozzáértését kétségbe vonta, fenyegette. Ekkor is az igazgató és annak helyettese lépett közbe, a nő velük is folytatta a kiabálást, őket is sértegette és fenyegette. A nő viselkedése miatt a gyerekek tanóráját megkezdeni nem lehetett.

2021 januárjában a kisfiú nagymamáját hívták be a pedagógusok fogadóórára. Ezen megjelent a 29 éves nő és felrótta sérelmeit az egybegyűlteknek, aztán idősebb testvére is berontott a terembe, majd kiabálni kezdett a pedagógusokkal. Később a két nő egyszerre tért vissza, ekkor már életveszélyes fenyegetéseket vágtak a tanárok fejéhez, ezzel teljesen ellehetetlenítve a fogadóóra megtartását.

A két nő unokaöccse ügyében a gyermekjóléti szolgálat is eljárást folytatott. Az idősebb nő ezt úgy próbálta megakadályozni, hogy 2021 februárjában felhívta az illetékes családsegítőt:

megfenyegette azzal, hogy „kitapossa a belét”, nyilvánvalóvá téve azt is, pontosan tudja hol él a szakember, illetve hova jár iskolába a gyermeke.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a nőkkel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat, vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a két nővel szemben a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtását is rendelje el.

The post Börtön várhat a tanárokat, családsegítőt fenyegető nógrádi testvérpárra first appeared on 24.hu.

Related posts

Mégsem lesz kötelező a háziorvosnak a Covid-tesztelés

MO.CO.HU

A magyarok egy része már adriai nyaralást tervezget

MO.CO.HU

Videón mutatja az influenszer a lógó szemhéját az elrontott botox után

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This