7 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldesőhőségidőjárásMAGYARORSZÁGriasztás

Három megye ma megúszhatja az esőt, kettő a perzselő hőséget

A Kiderül előrejelzése szerint hétfő reggel északkeleten még lehetnek zivatarok, a déli megyékben pedig nem kizárt kisebb zápor. Délelőtt a keleti és déli tájakról is elvonulnak a vastagabb felhők, a nap nagy részében gomolyfelhős, napos időnk lesz, záporoknak minimális az esélye. Késő délutántól azonban a Dunántúlon ismét felhősödés várható, és az északi, északnyugati határ közelében már néhol kipattanhatnak zivatarok. Napközben élénk, helyenként erős lesz a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 37 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére általában 23 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat záporok miatt adott ki riasztást. Reggelig elsősorban az ország keleti, délkeleti felén helyenként kialakulhatnak zivatarok, amelyekhez erős vagy viharos széllökés (45-70, kis eséllyel > 70 km/h), intenzív csapadék (10-25, kis eséllyel > 25 mm), esetleg jégeső (jellemzően < 1-2 cm) társulhat.

met.hu

Hétfőn többnyire 25 fok fölött alakul a napi átlaghőmérséklet, sőt az Alföldön és a Mezőföldön a 27 fokot is meghaladhatja, ezért a Meteorológiai Szolgálat első- és másodfokú figyelmeztetéseket rendelt el:

met.hu

Csapadék három megye kivételével ma az egész országban előfordulhat. Tolna, Somogy és Baranya megyék kivételével zivatarok lehetséges előfordulására figyelmeztetnek:

The post Három megye ma megúszhatja az esőt, kettő a perzselő hőséget first appeared on 24.hu.

Related posts

Személyesen adják át az Oscar-díjakat, zúgolódnak a jelöltek

MO.CO.HU

Fucsovics Márton behúzta az eső miatt egy napig elhúzódó meccsét

MO.CO.HU

100 ezer méh költözött egy nő otthonába

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This