13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁGtelefonfülke

Már kevesebb mint 5 ezer nyilvános telefonfülke van Magyarországon, de ezeket is alig használják

Folyamatosan csökken a nyilvános telefonfülkék száma, de még mindig rendszeresen használják azokat, havonta átlagosan ötven hívást indítanak egy-egy nyilvános készülékről – írta pénteki számában a Világgazdaság.

A legfrissebb, decemberi adatok szerint Magyarországon 4935 nyilvános telefont üzemeltetett a Magyar Telekom Nyrt., amely éves szinten több százmillió forintot bukik a fenntartásukon. A készülékek körülbelül 90 százaléka számít fülkének, a többi kórházakban, közlekedési csomópontokon és bevásárló központokban található – olvasható a lapban.

Mint írták, a 2000-es évek elején még csaknem 30 ezer fülke volt az országban, de még 2005-ben is 21 ezer üzemelt. A 2010-es adat szerint 9 ezerre, majd 2015-ben 6500 körülire, 2018-ban 5500-ra apadt a számuk.

Ennek ellenére még mindig szükség van rájuk. Egyrészt azért, mert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kijelölő határozata szerint a cég kötelezett arra, hogy az egyetemes szolgáltatási területén minden háromezer főnél kisebb lélekszámú településen legalább egy, a nagyobb településeken pedig háromezer lakosonként legalább egy nyilvános telefonállomást működtessen.

Havonta átlagosan kevesebb mint fél óra az egyes nyilvános készülékek használati ideje – olvasható a lapban.

forrás: MTI

The post Már kevesebb mint 5 ezer nyilvános telefonfülke van Magyarországon, de ezeket is alig használják first appeared on 24.hu.

Related posts

Szódabikarbóna és társai – Az utca emberét kérdeztük, mennyire hisznek az álhírekben

MO.CO.HU

Interaktív digitális katalógus a Matteltől (x)

MO.CO.HU

Szinetár Dóra szerint mások prűdsége miatt nem lehet zavarba ejtő a nyilvános szoptatás

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This