6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
dadGazdaságMAGYARORSZÁGtornacsarnok

Egymilliárd forintos kormánytámogatással épülhet tornacsarnok Dadon

Több mint egymilliárd forintot ad a kormány a Dadi Református Egyházközség Általános Művelődési Központja tornacsarnokának megépítésére és az ehhez kapcsolódó beruházások megvalósítására – szúrta ki a Telex a szerdai Magyar Közlönyben.

A hirdetmény szerint a kormány felhívta a pénzügyminisztert, hogy a miniszterelnök általános helyettese, Semjén Zsolt bevonásával gondoskodjon arról, hogy a tornacsarnok megépítéséhez, illetve a kapcsolódó beruházások megvalósításához rendelkezésre álljon az 1 130 865 150 forint többletforrás. A pénzt a Gazdaságújraindítási Alap, azon belül is az Egyházi működési, program és fejlesztési támogatások jogcímcsoport javára kell biztosítania a pénzügyminiszternek, Semjénnek pedig ennek terhére 1 130 300 000 forint támogatási összegben támogatási jogviszonyt kell majd létesítenie.

A mintegy ezer fős Dad község Komárom-Esztergom megyében található, Budapesttől 80 kilométerre. A Népszava megjegyzi, nem tudni, a döntésnek van-e köze ahhoz, hogy Orbán Viktor 2018-ban a település óvodájában a gyerekekkel kampányolt.

Kiemelt képünk illusztráció: szakember dolgozik a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 3,3 milliárd forintból épülő új tornacsarnokának és vívótermének kivitelezésén Zalaegerszegen a sajtóbejárás napján, 2020. április 22-én.

The post Egymilliárd forintos kormánytámogatással épülhet tornacsarnok Dadon first appeared on 24.hu.

Related posts

Kiképzett bűnöző támadt a magyar katonákra

MO.CO.HU

Tiborcznak Istvánnak is jutott a rászorulóknak meghirdetett kedvezményes állami Covid-hitelből

MO.CO.HU

Beköltözött zeneiskola abba a Damjanich utcai épületbe, amely körül politikai csörte zajlott

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This