13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
áradásárvízárvízkárosultakgyorssegélyMAGYARORSZÁGNagyvilágnémetországsegély

400 millió eurós gyorssegélyt folyósít a német kormány az árvízkárosultaknak

Egy héttel a Németországot sújtó áradások után a szövetségi kormány összesen négyszázmillió euró azonnali segélyről döntött a katasztrófa sújtotta tartományok javára. A berlini kabinet emellett megerősítette, hogy egy több milliárd eurós újjáépítési alap létrehozását is tervezi. Ennek pontos értékéről azt követően határoznak, hogy alaposabban felmérték a károk kiterjedését.

Az eddig több mint 170 halálos áldozatot követelő katasztrófát követően Angela Merkel kancellár és Olaf Scholz alkancellár gyors segítséget ígért a bajbajutottaknak. Merkel kedden azt mondta, várhatóan sokkal költségesebb lesz helyreállítani a megrongálódott infrastruktúrát, mint a korábbi árvizek után. A kancellár hangsúlyozta, vizsgálják, mi az, ami a korai előrejelzési és katasztrófavédelmi rendszerben jól működött, és mi az, ami nem, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ez olyan léptékű árvíz volt, amelyre nagyon hosszú ideje nem volt példa.

A most megszavazott segélynek köszönhetően helyreállíthatóvá válnak az épületekben és az infrastruktúrában keletkezett súlyosabb károk, és áthidalhatóvá válnak a legnehezebb szükséghelyzetek.

(MTI)

The post 400 millió eurós gyorssegélyt folyósít a német kormány az árvízkárosultaknak first appeared on 24.hu.

Related posts

RTL: a kormány nem osztja meg a szakemberekkel a részeredményeket az ellenanyag-termelésről és a sejtes immunitásról

MO.CO.HU

Halálos motoros baleset történt a Dunántúlon

MO.CO.HU

Van, akinek saját dácsa jut az orosz büntetőtelepeken, másnak csak erőszak és halál

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This