18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelfölddunadunavarsánylakóparkMAGYARORSZÁGráckevei-duna

Önkényesen kisajátított Duna-partért megy a harc Dunavarsányban

Komoly viták mérgezik a dunavarsányi közéletet mostanság, miután az önkormányzat a fejébe vette, hogy sétányt épít a Duna-partra. Mindezzel nem is lenne gond, elvileg önkormányzati a terület, de szokásjog alapján a legtöbben lehúzták a kerítéseket a Dunáig az itt ingatlannal bíró tulajdonosok közül. Ennek járt a helyszínen utána a Blikk.

A helyzet persze még ennél is összetettebb, a tízezres kisváros negyede tiltakozik a lépés ellen, részben azért, mert természetvédelmi terület a part és a Ráckevei-Duna nádasa, ez is elpusztulhatna az építkezésben.

A balhét a közeli Forrás lakópark 80 lakójának petíciója robbantotta, akik használni szerették volna az ingatlantulajok által leválasztott partot. A két csoport most kölcsönösen fúj egymásra, fenyegetések is történtek. Az ügyben aláírásgyűjtést szervező Dunaforrás Egyesület elnöke, Pusztai János állítja, az önkormányzatnak 9 éve rendeznie kellett volna az ügyet.

Volt olyan parti lakó, aki amikor megvette az ingatlanát, nem is sejtette, hogy az előző tulaj önkényesen kerítette le a parti részt. Meg is lepődtek, amikor a lakóparki lakók letaposták a határt jelölő sövényüket. Az önkormányzat szerint ugyan a lakók gondozták a saját partszakaszukat, az azonban attól még nem az övék.

The post Önkényesen kisajátított Duna-partért megy a harc Dunavarsányban first appeared on 24.hu.

Related posts

Ezeket a filmeket várjuk nagyon 2021-ben

MO.CO.HU

Kiderült, mi okozhatta a rejtélyes öbölháború-szindrómát

MO.CO.HU

Jogos önvédelemre hivatkozik a jászladányi nő, aki meggyilkolta és feldarabolta a barátját Bécsben

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This