6.1 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldháttér társasághomofób támadáslmbtqMAGYARORSZÁGpedofiltörvény

Egyre több a homofób támadás, az eddigi bejelentések többszörösét kapja a Háttér Társaság

Egyre több a homofób támadás, az eddigi bejelentések többszörösét kapja a Háttér Társaság az úgynevezett pedofiltörvény elfogadása óta – derül ki az RTL Klub híradójának riportjából. A jogvédő szervezetnél azt mondják, leggyakoribb a verbális erőszak, de előfordul, hogy lökdösődés és más fizikai inzultus miatt keresik meg őket. Az ügyvivő szerint sokan a jogszabály miatt felhatalmazva érzik magukat, hogy bántalmazzák a szexuális kisebbséghez tartozókat.

A kormány reagált a csatorna megkeresésére, azt írták, minden erőszakos cselekményt elítélnek, a hatóságok pedig a törvény teljes szigorával lépnek fel az ilyen esetekben.

Dombos Tamás, a Háttér Társaság projektvezetője szerint az LMBTQ-ellenes felhangot kapó jogszabály óta úgy érezhetik az emberek, hogy szabaddá vált hangot adniuk a homofób nézeteiknek.

Mint ahogy arról beszámoltunk, július 13-án este valamivel 10 óra után a VIII. kerületi József körúton három férfi megpróbálta rárúgni az ajtót egy meleg párra, a lakásban volt az egyikőjük hároméves gyereke is. A Corvin mozitól nem messze lévő lakást a pár egyik tagja bérli. Pár nappal a támadás előtt szivárványos zászlót rakott ki az erkélyre.

Kapcsolódó
Megpróbálták rátörni az ajtót egy meleg párra Józsefvárosban, mert kirakták a szivárványos zászlót az erkélyre

Majd amikor a rendőrök megérkeztek, elmenekültek, de előtte homofób matricákat ragasztottak az ajtóra.

The post Egyre több a homofób támadás, az eddigi bejelentések többszörösét kapja a Háttér Társaság first appeared on 24.hu.

Related posts

Séfek Séfe: Vomberg Frigyes versenyzője, Alföldy Ákos lett a műsor győztese

MOCOHU

Családi tragédia Mosonmagyaróváron

MOCOHU

Egy haláleset miatt felfüggesztik a Janssen-vakcinák használatát Szlovéniában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This