11.7 C
Budapest
April 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
atomerőműBelföldföldrengésMAGYARORSZÁGpaks

Az osztrák kutatók szerint Paksnál reális esély van egy pusztító földrengésre, ezért nem alkalmas atomerőmű telepítésére

Az osztrák környezetvédelmi hatóság által felkért szakértők az MVM Paks II. Zrt. által a paksi bővítés előkészítése során készült földtani kutatás adatait elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy a Paksi Atomerőmű és a tervezett Paks II. atomerőmű telephelye a magyar szabályozás és a nemzetközi ajánlások alapján nem alkalmas atomerőmű létesítésére, írja az Átlátszó. 

Dr. Kurt Deckerrel, a bécsi egyetem geológusa azt mondta a lapnak, hogy lényeges különbségeket találtak a földtani kutatási jelentés és az abból készült telephelybiztonsági jelentés között. A törésvonal szerinte jelenleg is aktív és kapabilis, így reális esély van egy pusztító földrengésre Paksnál.

Az, hogy Paks törésvonalon fekszik, 2017-ben derült ki, de akkor azt mondták, nem kapabilis a törésvonal. A Földtani Zárójelentésből 20-30 súlyos földrengésről találtak bizonyítékot, amelyek mindegyike dokumentáltan az elmúlt 30 ezer évben történt a paksi régióban. Ez földtani értelemben nagyon nagy földrengéssűrűség.

The post Az osztrák kutatók szerint Paksnál reális esély van egy pusztító földrengésre, ezért nem alkalmas atomerőmű telepítésére first appeared on 24.hu.

Related posts

Négy gyerek maradt félárván a Hős utcai gyilkosság után

MOCOHU

Hasznos együttműködés segíti a magyar autósokat

MOCOHU

Három különböző szituációban próbáltuk ki a Samsung hordozható projektorát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This