6.9 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldfigyelmeztetésidőjárásMAGYARORSZÁGzáporzivatar

Időjárás: másodfokú figyelmeztetés vasárnapra

A jövő hét elejéig záporok, zivatarok érkezhetnek, melyek enyhítik a szárazságot, ugyanakkor a fülledt időről is gondoskodnak. Keddtől már csökken a csapadékhajlam, újabb száraz periódus veszi kezdetét – írja a Kiderül.hu.

Vasárnap a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás többfelé záporral, zivatarral, a legkisebb eséllyel keleten várható csapadék, ahol a legtöbb lehet a napsütés. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északi szelet, illetve zivatarban viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 15 és 21, a maximum 27 és 35 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten melegebb az idő.

Kiderül.hu

Országszerte számos figyelmeztető előrejelzés van érvényben. Négy keleti megyében zivatarok és hőség miatt első, míg az ország több mint kétharmadán a felhőszakadások okán másodfokú a jelzés: „intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.”

Hétfőn a Kisalföldet leszámítva erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, több helyen zápor, zivatar valószínű. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, elsősorban nyugaton és északkeleten meg is erősödik, zivatarban pedig viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 15, 22, a legmelegebb délutáni órákban 26, 31 fok valószínű.

The post Időjárás: másodfokú figyelmeztetés vasárnapra first appeared on 24.hu.

Related posts

Negyedjére is kikapott a Volán, ezüstérmes lett az osztrák ligában

MOCOHU

Koronavírus: huszonegyen haltak meg a hétvégén

MOCOHU

Reptéri vacakot kóstolt először, addig nem nyugodott, míg meg nem találta a vajas croissant titkát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This