9.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusigénylésMAGYARORSZÁGmeglepetésnagy-britannianyugdíj

100 évesen jött rá, hogy 31,5 millió forintnyi nyugdíjat hagyott veszni az évek során

Csak most, 100 évesen kezdte el igényelni egy nő a neki járó állami nyugdíjat, ezzel 75 ezer fonttól, 31,5 millió forinttól esett el összességében – írta a Mirror.

A brit születésű Margaret Bradshaw Nagy-Britannián kívül élt és dolgozott szinte egész életében, így mikor 1990-ben visszatért szülőhazájába, nem volt jogosult az állami nyugdíjra. De 80 éves kora óta már jogosult, erre viszont soha nem gondolt. Csak abból a kis nyugdíjából élt, amit a kanadai munkaideje után kapott.

Lánya olvasott egyszer arról egy cikket, hogy mennyien nem veszik fel a nyugdíjukat, és utána elkezdett kutakodni az anyja nevében.

Kiderült, az özvegy, demens és egy otthonban élő Bradshaw a 80. születésnapjától kezdve heti 82.45 fontot, azaz jelenlegi árfolyamon közel 35 ezer forintot kaphatott volna.

Két hete kapja meg végül az összeget, miután segített nekik egy korábbi nyugdíjminiszter. Kapott emellett még 4000 fontot, de a 75 ezret sosem kapja már meg.

Bradshaw 1921-ben született, hotelekben és dajkaként is dolgozott majdnem 30 éven át Kanadában. 60 évesként még nem kaphatott volna brit nyugdíjat, mert ahhoz kellett volna járulékot fizetnie életében Nagy-Britanniában, amit viszont nem tett meg. 80 éves kortól viszont már nincs erre szükség.

The post 100 évesen jött rá, hogy 31,5 millió forintnyi nyugdíjat hagyott veszni az évek során first appeared on 24.hu.

Related posts

Zelenszkij: puccsra készülnek Ukrajnában december elején

MOCOHU

Alig volt találat a hatos lottón

MOCOHU

Szexuális visszaéléssel vádolják a 13 éves barátnőjével rendszeresen közösülő férfit

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This