5.8 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldesőhőséghőségriadóidőjárásMAGYARORSZÁGzivatar

Zivatarok miatt adott ki riasztást a Meteorológiai Szolgálat, több megyében marad a hőség

Csütörtökön a záporok, zivatarok a délelőtti órákra a Duna-Tisza közén megszűnnek, illetve átmenetileg a keleti országrészben is csökken számosságuk írja a Kiderül. A Tiszántúlon azonban délután ismét erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és az átmeneti szünetet követően újfent kialakulhatnak záporok, zivatarok. Máshol csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja a sok napsütést, és csapadék sem várható. A légmozgás mérsékelt lesz, csak zivatarok környezetében lehet erős vagy viharos széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 33 fok között várható. Késő este 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki zivatarok miatt:

Met.hu

Főként a Duna-Tisza közén és az északkeleti harmadban a délelőtt során zivatarok, intenzív zivatarok is előfordulnak, majd napközben egyre keletebbre korlátozódik a rendszer mozgása, délután már nagyrészt a Tiszántúlon várható további konvektív csapadék. Az intenzívebb zivatarokat viharos széllökés (jellemzően 60-70 km/h, néhol > 80 km/h), intenzív csapadék (25-30 mm), valamint jégeső (> 2-3 cm) kísérheti.

Ma már inkább csak a délkeleti és déli megyékben alakulhat 25 fok körül a napi középhőmérséklet, hőség miatt adtak ki figyelmeztetést:

Emellett felhőszakadásokkal is számolhatunk, ugyancsak figyelmeztetést adtak ki:

met.hu

The post Zivatarok miatt adott ki riasztást a Meteorológiai Szolgálat, több megyében marad a hőség first appeared on 24.hu.

Related posts

Minden negyedik faluban újítanak fel vagy építenek utat

MOCOHU

Németország napi rekordot döntött oltásban

MOCOHU

Terroristának nézték egy antik fényképezőgép miatt a New York-i reptéren

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This